Dosta uzbuđenja je pred nama

Evropska liga: Italijanski derbi u četvrtfinalu, Liverpoolu žrijeb ponovo naklonjen

Edmir Škorić

U Nyonu je danas održan žrijeb parova četvrtfinala Evropske lige, a očekuje nas zaista puno uzbuđenja.

Nakon što smo saznali parove Lige prvaka, saznali smo i parove četvrtfinala Evropske lige. Postoji niz vrhunskih timova koji će se boriti za trofej, a nakon ove runde sigurno je da će stvari biti mnogo uzbudljivije, ali i jasnije.

Interesantno je da se u četvrtfinalu sastaju italijanski timovi Milan i Roma. Prvi favorit ovog takmičenja je Liverpool, koji će se za polufinale boriti protiv Atalante Seada Kolašinca. Bayer i West Ham svakako će imati zanimljive okršaje, a uzbuđenja nas očekuju i u mečevima Benfice i Marseillea.

Četvrtfinale Evropske lige:
Milan - Roma
Liverpool - Atalanta
Bayer L. - West Ham
Benfica - Marseille

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Polufinale:
Benfica/Marseille - Liverpool/Atalanta
Milan/Roma - Bayer/West Ham

11. aprila i 18. aprila odigart će se utakmice četvrtfinala Evropske lige. 2. i 9. maja su polufinala, a 22. maja igra se finale u Dublinu. Od 14 sati na programu je žrijeb Konferencijske lige, kada će rivala u četvrtfinalu tog takmičenja saznati bh. reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.