Neuništivi Bayer Leverkusen je 20 minuta do kraja gubio 0:2, ali gosti će kući u suzama!
Poznata su imena svih timova u četvrtfinalu Evropske lige.

Prošla i dva tima iz Italije

Neuništivi Bayer Leverkusen je 20 minuta do kraja gubio 0:2, ali gosti će kući u suzama!

E. Ganibegović

U terminu od 21 sat odigrane su i preostale četiri revanš utakmice osmine finala Evropske lige. Prva priča je definitivno Bayer Leverkusen. 

Qarabag je vodio 0:2 protiv Bayer Leverkusena 20 minuta prije kraja, ali je njemački tim uspio da izbjegne prvi poraz u sezoni i ispadanje. Ne samo to, preokrenuo je prije produžetaka i prošao dalje. 

Prvi meč u Azerbejdžanu je završen rezultatom 2:2 i očekivalo se da njemački tim večeras uslovno rečeno lagano slavi. 

Međutim, nakon 58 minuta igre poveli su gosti. Leandro Andrade je asistirao, a pogodio je Zoubir za muk u Leverkusenu.

[twitter]https://twitter.com/pubitysport/status/1768386575333732741[/twitter]

Nedugo zatim, gosti ostaju s igračem manje. Cafarquliyev je napravio faul i zaustavio kontru Bayera, dobio žuti karton, a nakon intervencije VAR-a i crveni. 

Oglasi

Ni to nije poremetilo Qarabag koji ubrzo postiže i drugi pogodak. Strijelac drugog gola za Qarabag bio je Juninho na asistenciju Vešovića nakon još jedne kontre.

Pet minuta kasnije je Bayer Leverkusen smanjio Frimponga, a onda smo gledali dramatičan finiš meča u kojem je, logično, više napadao domaći tim.

Domaći tim je napadao, redao šanse, ali je nevjerovatno na koji način i koliko su šuteva blokirali gosti. 

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada Schick pogađa za 2:2 i gledat ćemo produžetke. Nevjerovatan novi povratak Leverkusena koji ove sezone nema nijedan poraz!

Liverpool ponizio Spartu, prošli Atalanta i Roma

Poslije 5:1 pobjede u Pragu večeras je Liverpool sa 6:1 na Anfieldu razbio Spartu i na uvjerljiv način prošao dalje.

Oglasi

Igrala se sedma minuta kada je Nunez pogodio za vodstvo Liverpoola od 1:0. Samo minut kasnije rezultat se uduplao. Salah asistira, a Clark pogađa.

Dvije minute kasnije uloge su se zamijenile. Clark je asistirao, a pogodio Salah. Egipćanin bilježi novu asistenciju u 14. minuti. Strijelac je tada bio Gakpo.

Smanjila je Sparta pred kraj prvog dijela preko Birmančevića, ali je Liverpool u drugom dijelu postigao još dva gola preko Szoboszlaija i Gakpa.

Poslije 1:1 u Portugalu, Atalanta za koju je 90 minuta igrao Sead Kolašinac slavila je 2:1 protiv Sportinga i prošla dalje.

Goncalves je pogodio za vodstvo gostiju u 33. minuti, no Lookman i Scamacca su pogađali u 46. i 59. minuti za preokret i pobjedu.

Roma je u prvoj utakmici s 4:0 razbila Brighton, večeras je izgubila 1:0 u Engleskoj, te prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U četvrtfinalu su već Benfica, Milan, Villarreal i West Ham. Sada su im se pridružiti, dakle, još Liverpool, Roma, Atalanta i Bayer Leverkusen. 

Podsjetimo, sutra će biti održan žrijeb četvrtfinala i polufinala sva tri UEFA-ina takmičenja - Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

USABIH
Gledao gube 0:2, nakon 1:2 plus 90 kazem sebi sada padaju 2 gola Bayera... jaki su puno
0 2
FudbalskiGenije
Grimaldo i Frimpong strašni igrači, najbolji bekovi trenutno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi