Treneri nakon utakmice

Rožman: "Razlika je možda i prevelika" - Adžem: "Ko nije gledao..."

Midhat Šljivak

Sarajevo je večeras na Koševu razbilo GOŠK s 4:0. Prekinuta je tako crna serija Bordo tima od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu, a trener Simon Rožman je zadovoljan što postu konačno došao kraj.

Bordo tim je konačno proradio i razbio je GOŠK na Koševu. Trijumf je donio radost na lice navijača, ali i trenera Rožmana.

"Apsolutno sam zadovoljan. Bili smo u teškoj poziciji. Hvala ljudima koji su došli po ovom vremenu. Razlika je možda prevelika, ali što nam ranije nije išlo, večeras je ušlo", rekao je Rožman koji je u ovom meču napravio određene rokade u formaciji.

"U zadnji tren nam je otpalo nekoliko igrača i prilagodili smo se. Dobro će nam doći pauza, nadam se da ćemo napuniti baterije. Težak period je iza nas", rekao je Rožman

S druge strane GOŠK čeka velika borba za opstanak. Admir Adžem ne može biti zadovoljan izdanjem svog tima u Sarajevu iako ističe da je GOŠK bio više nego dobar u određenim trenucima.

"Nakon 4:0 nemam šta drugo reći nego čestitati protivnika. Ko nije gledao rekao bi da se igralo na jedan gol. Međutim, nije bilo tako jer smo bili konkurentni u većem dijelu utakmice. Koštala nas je loša završnica i ispalo je tako kako jeste", rekao je Adžem.

FK Sarajevo u narednom kolu gostuje na Tušnju kod FK Tuzla City, a GOŠK u hercegovačkom duelu čeka Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je trenutno na četvrtoj poziciji s 37 bodova. Ispod je Velež s bodom manje i utakmicom manje, te ih Rođeni imaju priliku prestići.

GOŠK je ostao na osmom mjestu s 24 osvojena boda i samo su bod iznad klubova koji se žestoko bore za opstanak i Gabeljanima predstoji velika bitka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.