Sarajevo prekinulo crnu seriju: Na Koševu je stradao GOŠK!
Dugo je publika na Koševu čekala trijumf svog tima i on je večeras konačno došao

Trijumf Bordo tima

Sarajevo prekinulo crnu seriju: Na Koševu je stradao GOŠK!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je na Koševu u 23. kolu Wwin lige dočekao NK GOŠK i slavio je uvjerljivu pobjedu od 4:0. Bordo tim je upisao trijumf nakon pet prvenstvenih utakmica i konačno je prekinuta crna serija.

Sarajevo je od prve minute preuzelo kontrolu nad utakmicom. Ofanzivno je krenuo Bordo tim, no u uvodnih 10 minuta vidjeli smo samo pokušaj Šere kod gostiju i Mustafića kod domaćeg tima i sigurne odbrane golmana.

Admir Adžem je igrao bunker i to je pravilo dosta problema igračima Sarajeva. Pokušavali su s distance, a u 35. minuti Buljubašić pokušava, lopta je zakačila prečku.

Nekoliko sekundi kasnije probijen je otpor gostiju. Beganović izvodi aut, Ajdin Hasić iskosa s desne strane sjajno šutira i matira Bobića za prednost Sarajeva od 1:0.

Oglasi

Dvije minute kasnije sudija Sabrija Topalović pokazuje na penal za domaće. Ipak, uz konsultacije s pomoćnikom promijenio je odluku i pokazao je na kornera.

Nakon ubacivanja iz ugla velika šansa za domaće. Julardžija s pet metara nije uspio savladati Bobića koji mu brani udarac.

Ipak, u 44. minuti domaći navijači se ponovo raduju. Hasić ubacuje s lijeve strane, lopta dolazi do Hamze Čatakovića koji s nekih osam metara matira Bobića za prednost Bordo tima od 2:0 na poluvremenu.

GOŠK u nastavak ulazi nešto ofanzivnije i hrabrije. Oni su bili ti koji su imali nešto više od igre, a na samom otvaranju prijetio je Ikić.

Ipak, defanzivni red Bordo tima nije dopuštao previše Gabeljanima koji ipak u 68. minuti dolaze do prve velike prilike. Musulin šutira, Kyeremeh s gol-linije izbacuje loptu.

Oglasi

Sarajevo uzvraća pet minuta kasnije. Aničić nakon kornera šutira, igrači gostiju s gol-linije spašavaju.

Ipak, već u narednom napadu Bordo tim stiže do trećeg gola. Kyeremeh šutira, Bobić brani, lopta se odbija na nogu Amara Beganovića koji zabija za 3:0.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, ali je domaći sastav stigao do još jednog pogotka. Amar Beganović koristi odličnu loptu Kyeremeha i zabija u nadoknadi za konačnih 4:0.

Wwin liga, 23. kolo:

Sarajevo - GOŠK 4:0

FK Sarajevo: Rogić, Buljubašić, Čataković, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukić, Musilin, Šero, Ikić, Radenović, Batarelo, Gogić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Digni se iz pepela,voljeni klube moj,vidi se da momci imaju veliku zelju za pobjedom mnogi su protiv nas ali naš div ce izaci kao pobjednik..volim te Sarajevo
7 1
Gari Garinča
Iskrene cestitke za FK Sarajevo od Zeljinog navijaca.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi