Sve medijske aktivnosti naše reprezentacije u Sarajevu.

Ukrajinci hoće

Baraž za EURO: Reprezentacija BiH neće trenirati na Bilinom polju

Eldar Ganibegović

Izuzev utakmice protiv Ukrajine, reprezentativci Bosne i Hercegovine neće imati nikakvih drugih aktivnosti u Zenici.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se sutra na Ilidži pred utakmice baraža za EURO 2024. godine.

Naša selekcija 21. marta u polufinalu u Zenici dočekuje selekciju Ukrakjine. Međutim, odlučeno je da neće biti treninga na Bilinom polju.

Izabranici Save Miloševića pripremati će se u Sarajevu, te će na stadionu Grbavica biti održan zvanični trening pred utakmicu.

S druge strane, Ukrajinci će uredno 20. marta odnosno dan prije utakmice imati press konferenciju, a zatim i trening na stadionu Bilino polje.

Podsjetimo, nakon meča s Ukrajinom naša selekcija se vraća u Sarajevo gdje će igrati utakmicu 26. marta.

Pitanje je protiv koga i za šta će se igrati ta utakmica. Ako pobijedimo i izbacimo Ukrajinu igrati ćemo protiv boljeg iz duela Izrael - Island i ta utakmica će odlučivati o putniku na EURO.

Ako ispadnemo od Ukrajine igrat ćemo prijateljski meč protiv poraženog iz duela Izraela i Islanda.

Podsjetimo, jedini s prvobitnog spiska koji je otpao je Adrian Leon Barišić. Umjesto njega je naknadno pozvan Adnan Kovačević.

Spisak BiH za baraž

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Obrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić (Adnan Kovačević), Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić.

Vezni red: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić. Haris Hajradinović, Amar Rahmanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.