Ukrajinci iznenadili Mostarca pitanjem o utakmici u Zenici: "Neću odgovarati na takve stvari..."
Mostarac je nakon sjajnog posla u Nizozemskoj, dobio priliku da vodi Šahtar iz Donjecka i za sada mu dosta dobro ide (Foto: EPA)

Marino Pušić je trener Šahtara

Ukrajinci iznenadili Mostarca pitanjem o utakmici u Zenici: "Neću odgovarati na takve stvari..."

Edmir Škorić

Mostarac Marino Pušić trenutno vodi ukrajinski Šahtar, pa je tamošnjim medijima najavio duel baraža u Zenici između Ukrajine i Bosne i Hercegovine, koja se igra 21. marta.

Bh. fudbalska reprezentacija dočekuje Ukrajinu u polufinalu baraža Lige nacija, a pobjednik okršaja s Bilinog polja igrat će finalni meč protiv boljeg i duela Island - Izrael pet dana kasnije. Konačni pobjednik odlazi na Euro u Njemačku koji je na programu u junu i julu tekuće godine.

Naš nacionalni tim imat će za pet dana paklen ispit, no naravno ni Ukrajincima neće biti ništa lakše. Očekuje nas neizvjestan duel i velika borba za plasman u finale baraža. Kladionice vide Ukrajice kao favorite, a Mostarac koji radi u Ukrajini također vjeruje da je ta selekcija kvalitetnija.

Pušićev veliki broj igrača iz Šahtara nastupa za Ukrajinu. Hoće li navijati zbog toga za Ukrajince?

"Uvijek govorim da nisam fan, pa neću odgovarati na takve stvari, odnosno takva pitanja. Uvijek podržavam svoje igrače. Nije bitno za koga igraju, ja za njih navijam. To je sve. Nisam navijač pa neću komentarisati druge utakmice, nije u redu.7

Oglasi

Mislim da će to biti dovoljno ako kažem da podržavam sve svoje igrače. Nadam se da će svi imati uspjeha u reprezentacijama i pomoći im.

Što se tiče ove utakmice, mislim da Ukrajina ima prekrasnu ekipu koja je sigurno sposobna pobijediti u ovoj utakmici. Iako moram reći da je ovo samo jedna utakmica i to gostujuća", poručio je Pušić.

Ove zine je Pušić imao priliku da se susretne sa svojim Mostarcima tokom priprema u Antaliji, kada su Rođeni s 3:2 pobijedili Šahtar.

"Bilo je normalno. Moram reći da je prošlo mnogo vremena tako da sam sreo samo dvije osobe koje znam. Osjećaj je isti kao u svakom meču", rekao je nakon te utakmice bh. stručnjak.

Radio u Nizozemskoj, na klupi Šahtara 10 pobjeda na 16 utakmica

Ovaj 52-godišnji Mostarac je prije Šahtara radio kao pomoćni trener Feyenoroda, AZ-a, dok je samostalni trenerski imao u Twenteu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na klupi Šahtara je 16 mečeva, a ima za sada 10 pobjeda, dva remija i tek četiri poraza. Radi se o veoma dobrom treneru koji će prije ili kasnije bez ikakve sumnje napraviti novi korak u trenerskoj karijeri iako i samo vođenje ekipe kao što je Šahtar dovoljno govori o njegovim kvalitetama.

Što se tiče utakmice BiH - Ukrajina, ulaznice su rasprodane i 21. marta bit će spektakl u Zenici, a Savo Milošević i igrači s pripremama počinju od ponedjeljka, dok su Ukrajinci u Španiji prije nekoliko dana odradili prvi trening u sklopu priprema za "mečeve odluke".

Top Komentari

BosanskaSvedska
Za koga ce traktoristi navijati?
2 0
Chesa
Pušić - sve govori ha ha, koji *****.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti