Daniel Avramovski pruža sjajne partije u Bolusporu.

Zimus napustio Koševo

Bivši igrač FK Sarajevo impresionira u Turskoj: Daniel Avramovski preporodio Boluspor

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbaler iz Sjeverne Makedonije, Daniel Avramovski, zimus je napustio FK Sarajevo i u pravom smislu te riječi pojačao Boluspor.

Nekolicina fudbalera je u zimskom prijelaznom roku napustila FK Sarajevo. Jedan od njih bio je i Daniel Avramovski.

Dečko koji je osam puta nosio dres reprezentacije Sjeverne Makedonije je u pravom smislu pojačao Boluspor, člana 1. Lige u Turskoj, odnosno drugog ranga tamošnjeg fudbala.

Ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine i za sada sjajno radi svoj posao, a dobio je i pohvale medija iz Turske.

Daniel Avramovski igra sjajno za Boluspor

Kako danas piše boluolay.com, Daniel Avramovski je trenutno prva zvijezda Boluspora i u potpunosti je zadovoljio aptetite navijača ovog kluba.

Postigao je četiri pogotka u 10 utakmica u 1. Ligi, a postigao je pogodak i u remiju protiv Bodruma 1:1 te na taj način donio bod svom timu.

"Svakom minutom na terenu povećava svoju vrijednost", piše pomenuti medij i dodaje kako je Avramovski već do sada igrao 898 minuta za Boluspor.

Dodaje se i kako je Daniel Avramovski neizostavan dio tima zajedno s igračima kao što su Posmac i Oulare. 

Prisjetili su se i njegovog prvijenca protiv Adanaspora. Postigao je fantastičan pogodak makazicama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, ovo je njegovo drugo iskustvo u Turskoj nakon što je igrao u Sj. Makedoniji (Rabotnički, Makedonija, Vardar), Srbiji (Crvena zvezda, OFK Beograd, Vojvodina), Sloveniji (Olimpija) i Sarajevo, a u Turskoj je igrao još za Kayserispor odakle je i stigao na Koševo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.