Avramovski je tek otišao sa Koševa, a 'makazicama' je danas oduševio Turke
Odlično se snašao i sve sjajno pratio

Njegov tim je stigao do boda na gostovanju

Avramovski je tek otišao sa Koševa, a 'makazicama' je danas oduševio Turke

Samir Mlaćo

Daniel Avramovski ove zime odlučio je napustiti FK Sarajevo, nakon što mu je ugovor istekao.

Nije dugo bez kluba Avramovski i brzo se skrasio u Turskoj, tačnije ekipi Boluspora koja se takmiči u drugom rangu te zemlje.

Danas je postigao i prvi pogodak, te sigurno može biti sretan. Njegov tim je gostovao kod Adanaspora, a poveli su upravo preko Avramovskog koji je popularnim 'makazicama' sjajno matirao domaćeg golmana.

Avramovski je pratio situaciju pred golom, te sjajno reagovao i oduševio navijače svog tima, ali i sve koji su pratili navedeni meč.

Ovako je to izgledalo:

Oglasi

U nastavku se Adanaspor budi i stiže do izjednačenja. Strijelac je bio u 61. minuti Oberlin i završilo je 1:1.

Boluspor je trenutno na sredini tabele u drugom rangu turskog nogometa, alider je Eyupspor koji ima deset bodova prednosti nad ekipom Goztepea, prvim pratiocem.

Karijeru je Avramovski počeo u rodnoj zemlji, u Rabotničkom. Igrao je još za Makedoniju prije odlaska u Crvenu zvezdu.

U Srbiji se još okušao u OFK Beograd prije odlaska u slovenačku Olimpiju koja ga je posuđivala Vojvodini, te je igrao još za Vardar prije odlaska u Kayserispor.

Upisao je 23 nastupa u omladinskim kategorijama reprezentacije Sjeverne Makedonije uz tri postignuta gola (sve u U-17), a ima i osam nastupa za A tim.

U FK Sarajevo se i nije pokazao u prvom dijelu sezone. Dodao je tek tri asistencije, što nije bilo dovoljno za produženje saradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi