Večeras je nova historijska utakmica na Bilinom polju.

BiH dočekuje Ukrajinu

Šareno, ali dobro - Bilino polje spremno dočekuje večerašnji meč baraža za EURO

Eldar Ganibegović

Iako je zbog održavanja šareno na oko, travnjak Bilinog polja će spremno dočekati večerašnji duel Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Večeras je stadion Bilino polje u Zenici domaćin nove velike utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izabranici Save Miloševića ugostiti će selekciju Ukrajine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se u junu i julu igrati u Njemačkoj.

Poznato je da je bilo problema oko održavanja travnjaka na Bilinom polju, pa smo stoga danas nešto ranije došli u hram bh. reprezentacije da vidimo kakvo je stanje.

Situacija izgleda jako dobra. Iako je teren na oko šaren zbog održavanja, dojam je da će u vrlo dobrom stanju dočekati večerašnju utakmicu.

U fotogaleriji priloženoj iznad možete i pogledati kako to izgleda. Nije poznato šta je selektor zahtjevao kada se radi o dužini i vlažnosti same trave.

Pjanić na klupi, dilema Huseinbašić ili Cimirot

Kako nezvanično saznaje SportSport, Savo Milošević bi večeras trebao krenuti s formacijom 3-5-2, odnosno 5-3-2 kada se branimo.

Na golu će očekivano biti Ibrahim Šehić, a tri stopera ispred njega biti će povratnik Ahmedhodžić, zatim Hadžikadunić i Kolašinac.

Full bekove igrati će tandem iz Austrije, Gazibegović i Dedić, a vezni red činit će Krunić i Cimirot/Huseinbašić (dva zadnja vezna, nešto povučenije), dok će ispred njih igrati Haris Hajradinović.

Očekivano, u napadu će biti kapiten Edin Džeko, a pored njega i Ermedin Demirović koji je pored Hajradinovića u najboljoj formi od svih naših reprezentativaca.

Podsjetimo, osim Renata Gojkovića koji je kartoniran, na tribine će još Nemanja Bilbija, Said Hamulić i Benjamin Tahirović. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.