Savo Milošević je morao otpisati tri igrača i poslati ih na tribine - Tahirović, Hamulić i Bilbija!
Prijavljena 23 fudbalera za večerašnji meč protiv Ukrajine.

Pridružit će se Gojkoviću

Savo Milošević je morao otpisati tri igrača i poslati ih na tribine - Tahirović, Hamulić i Bilbija!

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Na zvaničnoj stranici UEFA-e izašle su konačne liste igrača koji će konkurisati za večerašnju utakmicu, a naš selektor je morao da kartoniranom Gojkoviću priključi još tri igrača na tribinama.

U polufinalu baraža za odlazak na EURO fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras dočekuje selekciju Ukrajine. Utakmica se od 20:45 sati igra na Bilinom polju u Zenici.

Poznato je da se za ove utakmice može prijaviti 23 igrača, odnosno tri golmana plus 20 igrača, naš selektor je morao neke igrače poslati na tribine.

Na spisku se nalazi ukupno 27 imena, a među njima je Renato Gojković koji je protiv Slovačke u novembru dobio crveni karton i za njega smo znali da će u VIP ložu.

Osim njega, selektor Savo Milošević prstom ka tribinama morao je pokazati još trojici igrača, a to su Nemanja Bilbija koji je stigao rovit na okupljanje, te Said Hamulić i Benjamin Tahirović.

U rosteru su tako ostali sljedeći igrači:

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adnan Kovačević (Rakow), Dennis Hadžikadunić (HSV), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor).

Podsjetimo, u isto vrijeme će se u Mađarskoj sastati Izrael i Island. Pobjednik te utakmice igrat će protiv pobjednika meča BiH - Ukrajina 26. marta. Mi ćemo i u toj utakmici biti domaćini i to na Grbavici 26. marta, što je još jedan veliki plus.

Top Komentari

rekordmeister
SAVEZ NAPOLJE!!!
4 1
Arnel925
Ljudi, Tahirovic je igrao 37min od 25. februara. Znaci zadnji mjesec dana odigrao je 37min. Pratili neko ovdje fudbal?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi