Zanimljiv meč vidjela je publika u Mostaru

Prijateljski meč dobro je došao za oba tima

Remi Zrinjskog i Hajduka uz dosta uzbuđenja i ispunjen stadion

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Reprezentativnu pauzu Zrinjski i Hajduk su iskoristili za međusobni duel u Mostaru. Sasvim očekivano, dolazak Hajduka privukao je veliku pažnju, pa je na stadionu Pod Bijelim brijegom prisutno bilo više od osam hiljada navijača.

Vidjeli smo kvalitetnu predstavu, a na kraju je završilo 1:1, što je i realan ishod ovog meča.

Zrinjski je poveo već u trećoj minuti kada nakon kornera Mario Ćuže trese mrežu Splićana. Nakon toga prijeti i Kiš, no lopta ide pored gola gostiju. U 11. minuti uzvraća Krovinović, no, šutira preko gola Marića.

Dvije minute kasnije bilo je 1:1. Kombinovali su Krovinović i Kalinić, ovaj drugi se najbolje snalazi i posprema loptu iza leđa golmana Zrinjskog.

U 27. minuti kontra Plemića, Ćuže upošljava Mulahusejnovića, ovaj šutira pored gola. Pet minuta kasnije gužva pred golom gostiju, domaći traže igranje rukom i penal, no sudija Martinović iz Čapljine se nije oglasio.

U 44. minuti Zrinjski je ponovo zatresao mrežu Hajduka, no signaliziran je ofsajd jer se u nedozvoljenoj poziciji našao Mario Ćuže.

U nastavku dosta promjena u oba tima, a u 50. minuti Šunjić šutira glavom preko gola Hajduka. Pet minuta kasnije dobra akcija Hajduka, lopta je otišla u prostor za Krovinovića, no nije je uspio stići i propala je dobra šansa za goste.

Dvadeset minuta prije kraja dobar pokušaj Jukića, ali ide to visoko preko gola Hajduka. Hajduk je nakon toga bio bolji rival, imao posjed i jasno se vidjelo da Splićani kreću po pobjedu.

U 74. minuti nakon prekida dosta sreće za Zrinjski jer se zatresla i stativa, te je golman Karačić imao dosta sreće. Zrinjski je uzvratio u 79. mnuti preko Lukanića, ali loše je šutirao lijevom nogom i ide to pored lijeve stative gola gostiju.

Do kraja bez uzbuđenja, a kod gostiju šansu su dobili i pojedini juniori.

Zrinjski se sada okreće obavezama u prvenstvu. Plemiće već narednog vikenda očekuju derbi sa liderom Borcem, dok Hajduk u samo pet dana igra dva derbija protiv Dinama. Prvi je u prvenstvu, a drugi u Kupu, oba puta na Poljudu.

Prijateljski meč u Mostaru:

HŠK Zrinjski - HNK Hajduk 1:1

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Šunjić, Barišić, Corda, Bradarić, Savić, Kiš, Ćuže, Malekinušić, Mulahusejnović.

HNK Hajduk: Kalinić, Ofoe, Kalinić, Moufi, Pukštaš, Krovinović, Mikanović, Hrgović, Brekalo, Sahiti, Fereira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.