Dva premijerligaša igrala proteklog vikenda u prvenstvu, sutra igraju novi meč
Više od 5.000 navijača pratilo je duel ova dva tima proteklog vikenda FOTO: HŠK Posušje

Svi žele pauzu iskoristiti na najbolji način

Dva premijerligaša igrala proteklog vikenda u prvenstvu, sutra igraju novi meč

S. Mlaćo

Većina premijerligaša reprezentativnu pauzu će iskoristiti za odigravanje prijateljskih utakmica te dodatno uigravanje za završnicu sezone Wwin lige.

Danas u Mostaru igraju Zrinjski i splitski Hajduk, dok su dva hercegovačka premijerligaša Posušje i Široki Brijeg dogovorili novu provjeru.

Nedavno su pred odlazak na reprezentativnu pauzu igrali u prvenstvu i Posušje je slavilo 1:0. Nakon 16 godina tako je Posušje savladalo 'ljutog' rivala, a treba istaći sjajnu atmosferu na tribinama.

Više od 5.000 navijača je prisustvovalo utakmici, a sve je prošlo bez incidenata.

Sada su čelnici dva tima dogovorili prijateljsku provjeru i to sutra od 13 sati.

Oglasi

"U reprezentativnoj stanci Široki Brijeg i Posušje ponovno će odmjeriti snage. Ovaj put u prijateljskoj utakmici u kampu Musa-Karačić u subotu s početkom u 13 sati", objavili su iz NK Široki Brijeg.

Treneri će sigurno dati šansu svim nogometašima, te pokušati uigrati određene stvari za naredno kolo.

Posušje nakon reprezentativne pauze naredne subote gostuje kod NK GOŠK, dok Široki Brijeg ide na megdan Zvijezdi 09. Posušje je trenutno na šestom mjestu, dok je Široki Brijeg sedmoplasirani.

Treba istaći da je prijateljski meč dogovorio još jedan premijerligaš, a radi se o FK Željezničar koji će na megdan NK Novi Šeher, članu Kantonalne lige ZDK.

Oglasi

U 24. kolu Wwin lige sastaju se:

FK Borac - HŠK Zrinjski

NK GOŠK - HŠK Posušje

FK Zvijezda 09 - NK Široki Brijeg

FK Željezničar - FK Velež

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City - FK Sarajevo

FK Igman - FK Sloga Doboj

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi