Sve ide prema planu FOTO: FK Sloga Meridian

Sjajnu sezonu igraju, kandidat su i za Evropu

Veliki radovi na stadionu Luke: Uskoro postavljanje nove trave, zasijat će i reflektori

Samir Mlaćo

Dok Sloga igra sezonu iz snova u prvenstvu, te Kupu naše zemlje, istovremeno u Doboju je radno na stadionu Luke.

Zbog radova, premijerligaš je morao preseliti u Modriču, ali nije ih to poremetilo. Trenutno su na četvrtom mjestu u prvenstvu, dok su u Kupu naše zemlje među četiri tima i igrat će polufinale protiv Zrinjskog iz Mostara.

Sve će biti drugačije kada se ekipa vrati u svoj dom, a iz Sloge su sada objavili prelijepe informacije.

Navode da se protiče prema planu, te da projekat NS BiH o postavljanju hibridnog terena ulazi u završnu fazu.

Navode također da je počelo postavljanje grijača na terenu, a već naredne sedmice planirano je i postavljanje trave. Stope i ankeri za reflektore su postavljeni i kreće se sa završnim radovima na istim, te će Sloga moći igrati i utakmice u noćnom terminu.

Tu su i radovi na tartan stazi oko terena, a biće završena i kontrolna soba.

Nova trafo stranica za stadion je završena i postavljena, kao i instalacije za reflektore, te sistem navodnjavanja.

"Nastavljamo dalje", naveli su iz Sloge i sigurno obradovali svoje navijače, ali i sve ljubitelje bh. nogometa.

Stadion u Doboju biće u potpunom drugačijem izdanju i očekivati je kvalitetniji nogomet na novom travnjaku, ali i još bolju posjetu na tribinama kada sve bude u novom ruhu.

Sloga Meridian bi tako u završnici sezone mogla odigrati bar jedan meč na svom terenu, što će biti poseban trenutak za ovaj klub.

U Kupu žele malo 'čudo, predsjednik Miroslav Kršić optimista.

"Samo naše prisustvo u društvu ovih timova je naše zadovoljstvo. Biti učesnik polufinala je naravno zadovoljstvo, a mi smo ovu sezonu do sada odigrali na visokom nivou i zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Učinit ćemo sve da se u Kupu pokažemo u što boljem izdanju te ostvarimo historijski rezultat, a to je plasman u finale Kupa", kazao je Kršić nakon nedavno žrijeba parova polufinala Kupa naše zemlje.

Sloga poslije reprezentativne pauze gostuje kod Igmana iz Konjica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.