Prvi čovjek premijerligaša koji je hit sezone: "Želimo igrati finale Kupa BiH"

Kršić ponosan što je Sloga među četiri tima

Prvi čovjek premijerligaša koji je hit sezone: "Želimo igrati finale Kupa BiH"

S. Mlaćo

Pravi hit ove sezone Wwin lige BiH je Sloga Meridian.

Sloga je u prvenstvu trenutno na četvrtom mjestu i u igri je za Evropu, iako je glavni cilj bio opstanak u ligi.

Ipak, granice su pomjerene, Sloga igra sjajno pod palicom Vlade Jagodića, a u Kupu su Dobojlije među četiri najbolja tima. Danas su ih kuglice spojile u polufinalu sa HŠK Zrinjski.

Plemići su branioci trofeja, no u Slogi je veliki optimizam.

Žele napraviti novo malo 'čudo', te igrati u finalu protiv pobjednika dvomeča Širokog Brijega i Borca. Svoje viđenje nakon žrijeba danas je dao predsjednik FK Sloga Doboj Miroslav Kršić.

Kršić je istakao da je samo igranje polufinala Kupa veliki uspjeh za njegov klub.

Oglasi

"Samo naše prisustvo u društvu ovih timova je naše zadovoljstvo. Biti učesnik polufinala je naravno zadovoljstvo, a mi smo ovu sezonu do sada odigrali na visokom nivou i zadovoljni.

Učinit ćemo sve da se u Kupu pokažemo u što boljem izdanju te ostvarimo historijski rezultat, a to je plasman u finale Kupa", kazao je Kršić.

Slogu nije poremetilo ni to što su zbog radova na stadionu u Doboju morali preseliti u Modriču gdje igraju domaće utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojim redovima imaju i sjajnog Dejana Vidića koji je drugi strijelac lige, te udarna igla tima iskusnog Vlade Jagodića.

Sloga u prvenstvu nakon reprezentativne pauze igra protiv Igmana u Konjicu. Igman vodi žestoku borbu za opstanak, pa će itekako biti zanimljivo.

Top Komentari

Invisible80
Još da se niste nagu*ili borcu 2 puta, mogli ste i na nešto više pucat
1 0
Lakibos
Po mom mišljenju Sloga Doboj može do finala kupa BiH nadam se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi