UŽIVO: Žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

Četiri tima u igri za trofej

UŽIVO: Žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Poštovani čitatelji SportSporta, ovdje možete uživo pratiti žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Još četiri tima ostala su u borbi za trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a danas ćemo saznati parove polufinala.

Od 12 sati u prostorijama N/FSBiH biti će obavljen žrijeb, ujedno i posljednji za ovu sezonu u Kupu naše zemlje.

Preostala četiri tima u ovom takmičenju su Borac, Sloga Meridian, Široki Brijeg, te Zrinjski koji brani trofej osvojen prošle godine.

Podsjetimo, osim trofeja, osvajanje Kupa vodi i u pretkola Konferencijske lige, što je svakako motiv više za sve učesnike, u ovom slučaju naročito za Slogu i Široki Brijeg koji nisu sigurni da će kroz ligu izboriti evropsku scenu.

U četvrtfinalu je branioc trofeja, Zrinjski, na papiru imao najlakši posao, odnosno jedinu preostalu ekipu iz drugog ranga. Jedinstvo iz Bihaća nije bila velika prepreka za Plemiće.

Sjajan dvomeč gledali smo između Širokog Brijega i Veleža, a tim s Pecare je na kraju pobjedama 2:1 i 3:2 stigao do polufinala.

Sloga Meridian izgubila je u Posušju prvi meč, ali je slavila u revanšu i tako se plasirala među četiri najbolja tima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon 0:0 u Banjoj Luci, pri vodstvu Borca 1:2 na Koševu domaćin Sarajevo, nezadovoljan suđenjem Matea Muse, je prekinuo meč, a Takmičarska komisija je dodijelila pobjedu Borcu 3:0 službenim rezultatom.

Žrijeb polufinala pratite u prilogu ispod. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Kup Bosne,a ni jednog "Bosanca" u ždrijebu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi