Nisu stigli vidjeti pogodak

Sarajevo povelo, a minut kasnije Horde zla stigle na Tušanj

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 24. kola WWin lige između Tuzla Cityja i Sarajeva koja se igra na Tušnju, a gosti su došli do vodstva.

Imali su gosti šansu odmah na otvaranju utakmice, tačnije u četvrtoj minuti kada je Kyeremeh probao sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon toga u 12. minuti Čataković je šutirao glavom iz teške pozicije, te je to bio lagan plijen za golmana domaće ekipe Lolića.

Do vodstva su igrači Sarajeva došli u 19. minuti i to nakon jako lijepe akcije. Kyeremeh je na kraju uposlio Čatakovića koji sa nekih 10 metara šutira i pogađa.

Samo minut nakon što je Sarajevo došlo do prednosti od 1:0 na stadion su došli i najvatreniji navijači ovog tima, popularne Horde zla.

Na njihovu žalost nisu vidjeli gol koji je postigla njihova ekipa, ali sigurno je da će biti zadovoljni jer imaju prednost od 1:0.

Obje ekipe na ovoj utakmici itekako imaju imperativ pobjede, a obzirom na trenutno stanje na terenu dosta bliže tome je gostujuća ekipa.

Ukoliko ostvare pobjedu Sarajevo bi došlo na jedan bod od Sloge, a trenutno za Veležom kasne pet bodova.

Sa druge strane Tuzla Cityju u slučaju poraza nikako ne bi odgovarala pobjeda Željezničara jer bi onda "pali" u zonu ispadanja.

SASTAVI:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Lolić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Osmić, Kobiljar, Ćosić.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyremeh, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.