Nastavlja se Wwin liga: Igman želi zaustaviti Slogu, Sarajevo u Tuzli, Grbavica u centru pažnje

Ko će se radovati danas?

Nastavlja se Wwin liga: Igman želi zaustaviti Slogu, Sarajevo u Tuzli, Grbavica u centru pažnje

S. Mlaćo

Nakon reprezentativne pauze, u Wwin ligi BiH nastavljaju se uzbuđenja.

Danas počinje program 24. kola, igraju se tri utakmice, do su preostale tri zakazane sutra. Današnji program počinje od 14 sati u konicu gdje važan meč igraju Igman i Sloga Doboj.

Igman vodi bitku za opstanak, Edis Mulalić opet ima problema sa povredama nekoliko igrača, a u tim bi se trebao vratiti Stefan Denković koji će imati određenu minutažu.

Denković je bio udarna igla Igmana i sigurno će biti veliko pojačanje, dok gosti dolaze ohrabreni sjajnim igrama u proteklom periodu, te su u borbi za Evropu, čemu se niko nije nadao.

"Fokus je na njima, iskusni su, neću nikoga nabrajati, jer svi vrijede. Najavljuje se povratak Denkovića, on je njima veoma bitan i predpostavljam da će izaći kako je očekivati, a to je da će ići na tri boda. Mi to dobro znamo i spremamo se cijelu sedmicu za tu utakmicu. Popunili smo igrački kadar sa dva posljednja igrača i imamo adekvatne zamjene. Neće biti iznenađenje ako neko ko se očekuje u sastavu i ne ode u Konjic. Igrači sada trebaju biti visoko profesionalni, da daju sebe u datom momentu, te da rasporedimo snage za sve ove utakmice.

Očekujem korektnu igru, te da ćemo mi i poslije ove utakmice biti u vrhu, kako god da se ona završi. Već slijedi srijeda, pa subota, pa naredna srijeda i neće biti vremena za analizu. Sve ono što je dobro trebamo njegovati da bude još bolje, a ono slabije popravljati kroz treninge", rekao je trener Sloge Vlado Jagodić na press konferenciji.

Oglasi

Od 16 sati novi itekako zanimljiv meč. Tuzla City dočekuje FK Sarajevo. Tuzlaci također vode bitku za opstanak, na klupi će po prvi put bti Slavko Petrović i on će tražiti svoju prvu pobjedu u karijeri protiv bordo kluba.

"Pozvao bih naše vjerne gledaoce da doðu da nas podrže jer sigurno svaka sitnica može da odluči u toj utakmici i ja se nadam da će nas gledaoci podržati, doći u određenom broju da ne ispadne da imamo utakmicu u Sarajevu nego imamo ovdje kući. Tako da se nadam da će tako i biti a da će se ekipa revanširati poslije zadnje utakmice gdje su protivniku zaista davali takve poklone da je to za čuðenje i da će jednostavno na teren izaći i pokazati i u borbenom smislu i fudbalski da je ekipa koja može da se nosi sa takvim protivnikom", rekao je Petrović.

Sarajevo je tokom sedmice saznalo kaznu za izlazak ekipe na meču sa FK Borac. Sarajevo je kažnjeno sa tri boda, a kazne su dobili i Simon Rožman, Senijad Ibričić i Ismir Mirvić.

Bordo momci gotovo da nemaju pravo na kiks, borba za Evropu će zaista biti žestoka.

"Unatoč svim filmovima koji se dešavaju oko nas mislim da je ekipa odreagovala na pravi način. Što se mene tiče već tri utakmice igramo na dobroj razini. Sada je ekipa odreagovala pobjedom i mnogo je lakše. Riječi sada imaju veću težinu.

Oglasi

Duraković i Penaranda su povrijeđeni, Hasić i Renan su van zbog kartona. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo ciljeve kluba. Želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo", naveo je Simon Rožman u najavi meča.

Od 20 sati na Grbavici večeras igraju stari rivali Željezničar i Velež.

Oba tima imaju problema sa igračkom kadrom, no kukanja nema. Najbolje moraju na terenu sa željom da se dokažu.

""Očekujemo nakon pauze jednu interesantnu utakmicu protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi, ali izvadili su se iz te krize posljednjom pobjedom. U kupu su ispali i ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme. Nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja zna iznijeti loptu, zna šta radi i igraju ofanzivan fudbal na koji mi trebamo parirati isto ofanzivom. Nadam se da će za nas biti uspješna utakmica iako imamo dosta problema što se tiče toga kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema meču i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice", rekao je između ostalog šef struke Željezničara Bruno Akrapović.

Kod Željezničara pravo nastupaju nemaju kartonirani Radinović, Hiroš i Karić, a nekoliko igrača je pod upitnikom zbog povrede.

Oglasi

Kod Veleža neće biti Čaića, te Gruzijca Guliashvilija.

"Pauza nam je dobro došla, napravili smo dva mikrociklusa, obnovili smo fizičke kapacitete. Naravno, usto smo radili i na taktici. Igrače moram pohvaliti za izvrstan pristup radu, posvećenost, profesionalost, stvarno su dobro odradili period koji je iza nas. Raduju nas nadolazeće utakmice, one su dodatni motiv i izazov svima nama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neću ništa prognozirati, jer sam trener, a ne prognozer. Prvi nam slijedi Željo, veselimo se što igramo na kultnom stadionu, to je derbi koji traje već desetljećima. Svima nam je dodatni motiv igrati takve utakmice. Željo se pojačao u ovom prelaznom roku, a i od ranije su imali kvalitetan kadar.

Igraju puno organizovanije, taktički disciplinovanije, puno bolje u obje faze i to im je donijelo bolje rezultate, u derbiju protiv Sarajeva pogotovo", pohvalio je trener Veleža Dean Klafurić Plave sa Grbavice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi