Rožman jasan pred Tuzla City: "Želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo"

Očekuje se dobra utakmica na Tušnju

Rožman jasan pred Tuzla City: "Želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo"

E. Oštraković

Sutra će na Tušnju utakmicu 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrati Tuzla City i Sarajevo. Očekivanja pred ovu utakmicu otkrio je trener Sarajeva Simon Rožman.

Sutra se nakon reprezentativne pauze nastavlja takmičenje u WWin ligi Bosne i Hercegovine, a jedna od utakmica koja privlači pažnju je duel Tuzla Cityja i Sarajeva koji će biti odigran na Tušnju.

"Unatoč svim filmovima koji se dešavaju oko nas mislim da je ekipa odreagovala na pravi način. Što se mene tiče već tri utakmice igramo na dobroj razini. Sada je ekipa odreagovala pobjedom i mnogo je lakše. Riječi sada imaju veću težinu.

Duraković i Penaranda su povrijeđeni, Hasić i Renan su van zbog kartona. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo ciljeve kluba. Želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo."

Haris Duljević je u rosteru za sutrašnju utakmicu. Možemo li očekivati njegovu minutažu i kakva su očekivanja od utakmice sa Tuzla Cityjem.

Oglasi

"Oni su dobra ekipa, dobri sa loptom u nogama. Ima pojedinaca koji imaju jako dobar kvalitet za ovu ligu. Ekipa su koja se želi nadigravati. Što se tiče Harisa pokazao je da ima pravi karakter. Prihvaćen je super i odmah je pokazao kvalitete. Šta i koliko, vidjet ćemo", rekao je Rožman.

Press konferenciju danas je imala i Tuzla City

Uoči ove utakmice press konrerenciju imala je i ekipa Tuzla Cityja, a evo šta je rekao njihov trener Slavko Petrović.

"Pa ja bih se na početku osvrnuo na početak drugog dijela prvenstva. Mislim da smo bez konkurencije imali najžešći program jer igrali smo u gostima protiv Borca koji je prvi, igrali smo protiv Veleža koji je bio treći, igrali smo protiv Sloge koja je četvrta. Kući smo igrali protiv Posušja koji je šesti, imali smo jednu utakmicu kući protiv Zvijezde koju smo i dobili i odigrali neriješeno u Mostaru. Dakle sigurno jako težak program. Zašto to govorim? Zato što klub jednostavno u čitavoj sezoni jako malo bodova uzeo od prvih šest ekipa", rekao je Petrović i dodao.

"Mislim da je došlo vrijeme sada da se uzimaju bodovi i od takvih ekipa. Sigurno da ekipa protiv jednog protivnika kao što je Sarajevo mora ući maksimalno skoncentrisana i sa ogromnom motivacijom jer tu se pokazuje kvalitet igrača i ja mislim da će to biti tako".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petrović je otkrio i kakva je situacija što se tiče igračkog kadra njegovot tima pred sutrašnji meč.

"Što se tiče igračkog kadra, od zadnje utakmice imamo dva igrača koja neće biti u prvih 11, koji neće igrati uopšte. To je Nikić koji ima tri žuta kartona i Sušić koji je povrijeđen", kazao je Petrović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fuca
SAMO DJELA,NIŠTA TEORIJA. SRCE NA TEREN. ❤️ SARAJEVO ❤️
0 0
pjanke.sa
Odigramo kao drugo poluvrijeme protiv Goska i 0:3
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi