Sjajan odaziv navijača u komšijskom derbiju FOTO: OFK Gradina

Gradina pružila sjajan otpor Slobodi, ali i bila bliže pobjedi

Scene za pamćenje u Srebreniku: Golčina Hasića i erupcija oduševljenja, cijeli stadion na nogama

Samir Mlaćo

Srebrenik je u subotu bio na nogama.

Gradina je u okviru 19. kola Prve lige FBiH ugostila Slobodu, a završilo je 1:1.

Domaći su pružili sjajan otpor lideru na tabeli, ambiciozni trener Muamer Salibašić odlično je spremio ekipu za ovaj meč i u Slobodi nisu imali pravo rješenje.

Meč je odigran pred oko 1.200 navijača, a gradski stadion u Srebreniku je eksplodirao kada je Amar Hasić u trećoj minuti sudijske nadokande matirao golmana Slobode Azira Muminovića.

Hasić je dobio na stranu jednu loptu od Dine Andrića, odlučio je oprobati udarac i na kraju efektno pogodio.

Publika je bila na nogama i već su domaći počeli sa slavljem, a Hasić je u tom momentu bio najsretniji čovjek na planeti.

Ovako je to izgledalo....

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo. U desetoj minuti sudijske nadoknade prekid i pogodak. Poprilično nesigurni sudija Kapo iz Kaknja pokazuje na korner za goste, uz velike proteste domaćih, a zatim iz novog kornera iskusni Nikola Komazec pogađa za 1:1.

I Komazec je burno proslavio pogodak, nastao je haos na tribinama i brojni predmeti su se našli kraj klupe gostiju.

Na kraju ipak pružene ruke iz oba tabora, a publika je mogla uživati u veoma dobrom meču koji je opravdao očekivanja.

"Hvala što podržavate lokalni Klub! Ponosni smo na kompletan kolektiv ali i na činjenicu da je čak 7 “domaćih” igrača jučer upisalo svoje minute dok se 11 njih nalazilo u rosteru za susret sa FK Sloboda Tuzla. Svi momci su pružili posljednji atom snage za grb Gradine, hvala što ste im dali dodatni vjetar u leđa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovim putem vas pozivamo na još jaču podršku u nastavku sezone, a vjerujemo da ćemo u toku godine dobiti i još značajniju podršku i sponzora i privrednika kako bismo zajedno gledali fudbal i ovakve slike u Srebreniku", istakli su iz Gradine putem zvanične stranice nakon subotnjeg komšijskog derbija.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja već narednog vikenda. Sloboda je i dalje lider i sada dočekuje NK Zvijezda Gradačac, dok Gradina ide na megdan bihaćkom Jedinstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.