Aref Gholami tek stigao u BiH, a već ima novu ponudu

Veležov Iranac na meti Brazilaca · Saznajemo

Endin Čaušević

Iranski defanzivac Aref Gholami krajem februara potpisao je za FK Velež i iako je odigrao tek dvije utakmice za mostarski klub našao se na meti kluba iz Brazila koji je pokazao ozbiljan interes za ovog fudbalera.

Velež je u samom finišu zimskog prelaznog roka odlučio da pojača defanzivu i u svoje redove dovede Gholamija koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Iranu, ali odlučio je da se okuša u Evropi.

Gholami je s Veležom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je već pokazao da je mostarski klub dobio veoma dobro pojačanje u odbrani.

Ovaj 26-godišnji Iranac je odigrao tek dvije utakmice u dresu Veleža, ali to je bilo dovoljno da pokaže svoj kvalitetet. Gholami je ostavio odličan utisak i pokazao da su Rođeni napravili jako dobar potez njegovim angažmanom.

Međutim, iako je iranski fudbaler tek prije nešto više od mjesec dana stigao u Velež već se pojavio klub koji je za njega pokazao veliki interes, te želi da ga dovede u svoje redove.

Naime, kako neslužbeno saznajemo tadi se o brazilskom drugoligašu Goiasu koji bi rado vidio Gholamija u svojim redovima

Goias se preko svojih kontakata raspitivao za status Gholamija koji je ugovorom vezan za Velež i čini se da nema namjeru u skorije vrijeme da napušta mostarski klub gdje se veoma brzo adaptirao na ovaj tim.

Tragom tih informacija odlučili smo kontaktirati i agenta iranskog fudbalera koji je potvrdio da postoji interes. 

"Postoji interes, zvali su iz Brazila, raspitivali se o njegovom statusu, no on je tek počeo igrati, fokusiran je samo na Velež", kratko je istakao njegov agent Neven Majić.

Inače, Gholami je ponikao u iranskom Sephanu, a u toj zemlji igrao je još za Zob Ahan, Foolad i Esteghlal nakon kojeg je odlučio da dođe u Evropu i potpisao je za Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, upisao je i jedan nastup u dresu reprezentacije Irana. Gholami je u svojoj zemlji itekako popularan, a na Instagramu ga prati čak 1.1 milion ljudi, te je jasno da je njegov dolazak u Velež osim u igračkom i u marketinškom smislu bio jako dobar potez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.