Nova zvijezda Premijer lige je velika faca na Instagramu: Broj lajkova na objavi o Veležu sve govori

Niko neće moći da mu parira

Nova zvijezda Premijer lige je velika faca na Instagramu: Broj lajkova na objavi o Veležu sve govori

Edmir Škorić

U nedjelju je iranski fudbaler Aref Gholami i zvanično postao novi igrač mostarskog Veleža, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Nakon što je prodao brazilskog stopera Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, Velež je bio primoran pronaći novog defanzivca, na kraju se odlučio na potpis Iranca, kojem će ovo biti prvo nastupanje izvan Iranam zemlje u kojoj je rođen.

Aref Gholami rođen je 19. aprila 1997. godine u Gorganu, Iran. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Sepahan FC u kojem je i debitovao za prvi tim, da bi svoj fudbalski razvoj nastavio u renomiranim iranskim klubovima Zob Ahan, Foolad, da bi od takmičarske sezone 2019/20 nastupao za višestrukog šampiona Irana (9x), osvajača Kupa ove zemlje (7x), kao i osvajača Azijske Lige prvaka (2x) Esteghlal FC za koji je ukupno ubilježio 96 nastupa, postigavši pritom 2 pogotka uz upisanu jednu uspješnu asistenciju.

Ubrzo će odigrati prvu utakmicu u dresu Rođenih, a navijači se raduju njegovom nastupu i s nestrpljenjem čekaju da ga vide na terenu.

Interesantno je kako je Gholami jako popularan na društvenim mrežama i na Instagramu ima čak 1,1 milion pratilaca. To je zaista velika brojka. Usporedbe radi, jednog od najboljih igrača Premijer lige Nemanju Bilbiju na istoj mreži prati 8 hiljada.

Oglasi

U Iranu je fudbal popularan a kako ima 90 miliona stanovnika i ne čudi njegova popularnost na mrežama, a sigurno da će iz svega profitirati i FK Velež koji polako dobija nove fanove u dalekom Iranu.

Iranac se danas pohvalio na Instagramu potpisom za Velež, objavio je tri fotografije sa predstavljanja u Mostaru, te za samo sat prikupio preko 60.000 lajkova.

Ima i puno komentara, uglavnom iz Irana, te su mu mnogi poželjeli puno sreće u njegovoj novoj avanturi.

Oglasi

Aref Gholami objavljuje često fotografije na Instagramu i čini se da uživa u životu vozeći se na motoru, pozirajući iz raznih hotela, ali ipak, najviše fotografija odnosi se na njegovu karijeru kojoj je maksimalno predan.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Na****li smo mi sa ovim. Običan šminker koje je važnija frizura od lopte. Gdje ga samo Kevelj iskopa ?!
2 0
Drakula
A ko je ovaj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi