Idealan tim od saigrača

Marcelo sastavio najboljih 11: Gotovo svi dolaze iz Reala, izbor golmana je posebna priča

Edmir Škorić

Aktuelni igrač Fluminensea i bivši igrač Real Madrida, Marcelo, birao je 11 najboljih s kojima je imao priliku da igra tokom bogate karijere.

Brazilac Marcelo, sadašnji bek Fluminensea i bivši igrač Real Madrida, odabrao je svoju idealnu jedanaestoricu među saigračima s kojima je dijelio svlačionicu u klubu i reprezentaciju i posebno iznenadio izborom na golu.

Za trenere svoje savršene ekipe postavio je Zinedinea Ziadnea s kojim je sarađivao u Realu i Fernanda Diniza, s kojim trenutno radi u Fluminenseu.

U intervjuu za podcast Podpah, Marcelo je na golu izabrao Kostarikanca Keylora Navasa, nauštrb Ikera Casillasa. S obojicom je dijelio svlačionicu u Real Madridu, gdje je upoznao i Roberta Carlosa kojeg je postavio za lijevog beka. Stoperski tandem u njegovom timu su Sergio Ramos i Thiago Silva, a odbranu je kompletirao Brazilac Rafinha.

Marcelov idealni vezni red je potpuno Realov, s Casemirom, Tonijem Kroosom i Lukom Modrićem, trojcem koji je Real Madrid učinio velikim dominatorom Lige prvaka u prošlom desetljeću.

Još jedan bivši saigrač u Real Madridu, Cristiano Ronaldo, dijeli Marcelov idealan napad zajedno s Neymarom i Ronaldom, s kojim je dijelio sezonu u Real Madridu, prvu Marcelovu i posljednju El Fenomena.

U podcastu, Marcelo je pohvalio Johna Kennedyja, svog sadašnjeg saigrača u Fluminenseu i za kojeg je uvjeravao da je "mješavina Ronalda i Romarija".

"Ne uspoređujem, nego kako nosi loptu, njegove karakteristike. Nevjerovatan je. Ako pratite njegov trening, reći ćete da je on mješavina to dvoje (Ronaldo i Romário). Brzina, snaga, on je briljantan", poručuje Marcelo.

Marcelov idealan tim: Navas, R. Carlos, Ramos, Thiago Silva, Rafinha, Kroos, Casemiro, Modrić, Neymar, Cristiano Ronaldo i Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

35-godišnji Brazilac je za Real odigrao čak 546 utakmica i dao je 38 golova uz 103 asistencije. S Kraljevima je osvojio Ligu prvaka pet puta, a prvak Španije bio je šest puta. Ima i četiri naslova svjetskog klupskog prvaka, tri pehara Superkupa Evrope, dva puta osvajao je Kup Španije i pet puta Superkup Španije.

S trofejima je u poznim godinama nastavio i u Brazilu, pa je s Flumenineseom osvojio Copa Libertadores i Copa Sudamericanu. Nastupao je na dva svjetska prvenstva, 2014. i 2018. godine, ali nije osvajao značajniji trofej sa nacionalnim timom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.