Najveća zvijezda napušta Bayer Leverkusen u transferu vrijednom ogromnih 100 miliona eura!?
FOTO: EPA

Pravi transfer karijere?

Najveća zvijezda napušta Bayer Leverkusen u transferu vrijednom ogromnih 100 miliona eura!?

Esmer Oštraković

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u svijetu fudbala sasvim sigurno je ekipa Bayer Leverkusena predvođena Xabijem Alonsom sa klupe.

Dugo se govorilo o njegovom narednom trenerskom angažmanu, a najviše je u periodu koji je iza nas ovaj Španac povezivan sa preuzimanjem Liverpoola i Bayerna.

Jasno je da od toga neće biti ništa, ali jasno je i to da nije samo Xabi Alonso tržena roba kada je riječ o ekipi Bayer Leverkusena. Veliki broj njegovih fudbalera na ljeto će imati mnogo ponuda.

Bayer Leverkusen će ove sezone, kako stvari stoje, osvojiti titulu prvaka Njemačke, ali veoma teško ljeto je pred njima jer će jako teško biti zadržati igrače koji naprave taj podvig.

Jedan od najtraženijih fudbalera iz ove ekipe sasvim sigurno će biti mladi Florian Wirtz koji ima samo 20 godina i koji je prva zvijezda tima iz Bundeslige.

Oglasi

On je već interesantan mnogim evropskim velikanima kao što su Manchester City, Liverpool i Bayern, ali navodno je jedan tim već krenuo po njegov potpis.

Španski mediji tvrde da je uprava Real Madrida već napravila neke konkretne korake i da će uraditi sve što je u njihovoj moći Wirtz postane novi igrač ovog kluba.

Ipak, teško će Wirtz dres Real Madrida obući već ovog ljeta jer će morati izdvojiti pravo bogtstvo za njegov potpis, a realno je teško u istom prijelaznom roku dovesti i njega i Mbappea.

Upravo to bi značilo i kolaps za financijski fair play Real Madrida, tako da uprava ovog kluba želi da Wirtza dogovori za naredno ljeto, a do tada bi još jednu sezonu ostao u Bayer Leverkusenu.

Bila bi to win-win situacija za oba kluba, ali naravno mnogo se pita i sam fudbaler jer je pitanje da li on želi još godinu dana ostati u ovoj ekipi ili želi da već ovog ljeta napravi neki novi korak.

Bayer Leverkusenu bi to itekako odgovaralo jer bi sa Wirtzom napali Ligu prvaka naredne sezone, a borili bi se i za odbranu titule u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Real Madrid sprema XXL ponudu za Floriana Wirtza u 2025. godini. Cijena bi mogla biti ogromnih 100 miliona eura", tvrde novinari Fichajesa.

Wirtz je ove sezone odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 11 golova, te je upisao 17 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Naravno da će u Realu Madrid , da neće u truhljavi bayern hahahaha ...
4 2
BosanskaSvedska
Samo nek neide u zidovski klub bayern.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi