Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Totalni haos nakon derbija

Helikopteri nadlijeću Split, napadnuta policija, gore kontenjeri

O. Lekić

Totalni haos je nastao nakon polufinalne utakmice Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama u kojoj su gosti iz Zagreba slavili rezultatom 1:0 golom Kulenovića i tako izborili finale protiv Rijeke.

Po završetku meča, navijači Hajduka su utrčali na teren i krenuli prema navijačima Dinama, ali policija je pravoremeno reagovala, utrčala na teren i spriječila veći sukob.

Nakon što je policija utrčala na teren navijači Hajduka su krenuli u obračuna sa policijom, a letjele su i stolice sa poljudskog stadiona.

Poslije toga svjedočimo novim nevjerovatnim scenama. Navijači Hajduka čupaju stolice i bacaju ih prema terenu, vjerovatno ima i pogođenih policijskih službenika. Ubrzo nakon toga navijači Hajduka su i napustili tribinu.

Haosu u Splitu tu nije bio kraj jer je ludnica nastavljena i van stadiona.

Prema informacijama hrvatskih medija u Splitu su gore kontenjeri, a helikopter nadlijeće grad, a kako prenosi Index.hr navijači Dinama su oko 22:30 bili još na stadionu Poljud.

Upravo je i Index.hr objavio snimke trenutnih dešavanja na ulciama Splita koje možete pogledati OVDJE.

Također "Slobodna Dalmacija" navodi da je bilo još sukoba van stadiona, a ltejele su baklje, boce, kamenje.

Policija večeras u Splitu ima pune ruke posla i nažalost najveći hrvatski derbi je prerastao u totalni haos.

Ovome dodajmo da je Dinamo u samo četiri dana dva puta savladao Hajduk na Poljudu i oba puta rezultatom 1:0. Prvo u prvenstvu, a večeras i u Kupu Hrvatske.

Tako Hajduk ostaje bez borbe za novi trofej u Kupu, a i u prvenstvu imaju već dobar zaostatak za Rijekom i Dinamom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.