Hajdukovci su detektirali krivca za potop i ne smiruju se: "Možeš li se pogledati u ogledalo?"
Foto: Pixsell

Novi poraz od Dinama

Hajdukovci su detektirali krivca za potop i ne smiruju se: "Možeš li se pogledati u ogledalo?"

Admin Čaušević

Hajduk je dva puta u pet dana izgubio na Poljud od Dinama. Porazi su sasvim očekivano teško pali navijačima Splićana, a većina nije imala problema da nađe krivca za neuspjeh.

Još jedna sezona za Hajduk miriše na neuspjeh. Trofej Kupa će Splićani predati u ruke Rijeci ili Dinamo, dok titula prvaka i dalje djeluje kao san i nemoguća misija.

Vjerovatno su u Hajduku bili svjesni da će dva duela protiv Dinama na Poljudu odrediti ostatak sezone i dopustili su ono što nisu smjeli - izgubiti oba meča.

Tako je u razmaku od pet dana Hajduk vjerovatno ostao bez titule prvaka i sigurno bez trofeja u Kupu. Modri su slavili dvije minimalne pobjede i pokazali da su trenutno bolji tim.

Pristalice Hajduka nemaju sumnje ko je kriv za dvostruki neuspjeh protiv najvećeg rivala. Kao krivca su detektirali trenera Mislava Karoglana i većina ih se nada njegovom odlasku sa klupe.

"Karoglan i Krovinović 2 panja"; "Sreća u nesreći da će Karoglan otići nadam se"; "Trener i gotovo"; "Mislave znaj svemu je kraj, zbogog i više se ne vraćaj"; "Mislave, je li se možeš pogledati u ogledalo", samo su neki od komentara.

Oglasi

Ima tu i komentara na račun uprave jer im se prigovara da su doveli niz rekovalescenata: "Bez igre, bez znanja i bez struke koja bi vodila igrače i klub. Samo hrpu invalida doveli"; "Obećavali nam dvostruku krunu, a dobili dvostruku čunu", "Koliko Karoglan ima kredita? Koliko? Dinamo se lijepo po*rao po nama u oba susreta na Poljudu u svega par dana."

Hajduk naredni meč igra na gostovanju kod Rijeke. Bit će to novi derbi i sigurno težak izazov za moralno potonule Splićane.

Još nakon prvog poraza od Dinama u prvenstvu Karoglan je zvučao kao da odlazi sa klupe, teško je vjerovati da će preživjeti i ispadanje iz Kupa.

Inače, Karoglan je u reakciji poslije utakmice kazao da je Dinamo izgledao mnogo bolje nego što je to bilo u ligaškom duelu od prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Rekao sam da će prva utakmica dati inerciju ekipi koja pobjedi, to se i desilo. Dinamo nas je malo iznenadio s formacijom, nismo dobro stiskali u presingu, nismo bili dobri na drugim loptama, ali glupo je sada išta pričati, zaslužena pobjeda Dinama", rekao je Karoglan.

Podsjećanja radi, izabranici Sergeja Jakirovića su oba duela dobili sa po 1:0. Ligaški je riješio Bruno Petković, a polufinalni u Kupu Sandro Kulenović.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
I od danas novih 2345 klinaca,od 14-17g,više na heroinu nego juće...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi