Bježanija sa terena Poljuda ostavila posljedice po Sergeja Jakirovića
Foto: Pixsell

O svemu je govorio nakon utakmice

Bježanija sa terena Poljuda ostavila posljedice po Sergeja Jakirovića

Admin Čaušević

Dinamo je drugi put u nekoliko dana uspio pobijediti Hajduk na Poljudu. Bio je to pravi način za Sergeja Jakirovića da ućutka kritičera s kojim se bori od svog dolaska na klupu Modrih. 

Preživjeli su Modri dva gostovanja na Poljudu uz maksimalan učinak. Bila su dovoljna dva minimalca da Jakirović ostane u borbi za duplu krunu zajedno sa Rijekom.

Kup utakmicu koju je odlučio Sandro Kulenović su na neki način obilježile nemile scene poslije posljednjeg sudijskog zvižduka da je pripadnici Torcide utrčali na teren.

Krenuli su najvatreniji navijači Splićana u obračun sa pristalicama Dinama, dok su igrači u stručni štab Zagrepčana brže bolje pobjegli u svlačionicu te je se prošlo bez većih posljedica.

Nemile scene poslije utakmice je komentarisao i trener prvaka Hrvatske koji je odgovorio u svom stilu. Čak je rekao i da se povrijedio prilikom trčanja.

Oglasi

"Da su nam mjerili brzinu trčanja, išlo bi preko 35 na sat. Meni je zadnja loža otišla. Nije nam se ništa dogodilo, policija je odradila svoj posao", rekao je Jakirović.

Jakirović na pressici poslije pobjede nad Hajdukom u Kupu; Foto: Pixsell

Incident je izazvao i određenu materijalnu štetu na Poljudu pošto je polomljen veliki broj stolica, dok su prema izvještajima lokalanih medija neredi nastavili i na splitskim ulicama.

Što se tiče same utakmice Jakirović je kazao da dvije pobjede nad Hajdukom znače mnogo za njegov tim, ali da ne očekuje pomoć Splićana u borbi za titulu na narednom meču protiv Rijeke.

"Znači puno u psihološkom smislu, jer u dvije utakmice stane ti cijela sezona. Zato sam inzistirao da igramo fluidnije, da smo bolji na lopti", rekao je Jakirović te dodao:

"Mi i Rijeka smo se malo odvojili u borbi za titulu, ali Hajduk je prevelik klub da bi se jedna utakmica odrazila na njih. Ne očekujemo ničiju pomoć, mislimo samo na sebe."

Oglasi

Podsjećanja radi, Dinamo će u finalu Kupa igrati protiv Rijeke. Ove sezone finale donosi dva meča, prvi je na programu na Maksimiru, a revanš na Rujevici.

Od dolaska na klupu Jakirović je u nekoliko navrata bio na ivici otkaza, ali je uspio preživjeti. Na ukazano povjerenje je odgovorio na maestralan način u možda i dvije ključne utakmice ovog proljeća.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Uspio je popularni Profa Jakir proći i grupnu fazu Konferencijske lige, eliminisati i slavni Betis, ali je u osmini finala bio bolji PAOK.

Sve u svemu, Mostarac ima priliku donijeti dvostruku krunu na Maksimir što bi bio najbolji mogući odgovor za sve one koji su ga kritikovali i prizivali njegovu smjenu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Pravi divljaci!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi