I kada ga ne ide, on ruši rekorde

Švicarac se nadao da neće moći - Novak Đoković oborio novi rekord Rogera Federera!

Esmer Oštraković

Nakon što je u proteklom periodu bio u centru pažnje zbog raskida saradnje sa Ivaniševićem, ponovo svjetski mediji imaju ogroman razlog da pišu o Novaku Đokoviću.

Naime, nastavio je Đoković da obara rekorde, pa čak i u trenucima karijere kada mu ne ide sve onako kako on želi ili kako je on zamislio.

Još uvijek Novak čeka na svoju prvu titulu u novoj sezoni, a u čekanju je uspio da obori rekord legendarnog Rogera Federera za kojeg mnogi smatraju da je najbolji teniser ikada.

Postao je tako Đoković najstariji igrač u historiji tenisa koji se nalazi na prvom mjestu na ATP listi i pitanje je da li će neko nekada uspjeti da "skine" njega.

Ovo je naravno samo jedan u nizu rekorda koje je Srbin uspio da obori, ali će on jako da zaboli Federera koji je smatrao da Novak to neće uspjeti uraditi.

Federer je u junu 2018. godine pao sa prvog mjesta, a u tom trenutku imao je 36 godina i 320 dana. Đoković sada ima 36 godina i 321 dan, te je na taj način oborio rekord Federera.

Đoković tek sada počinje da postavlja rekord kada je riječ o ovoj kategoriji i što duže on bude na prvom mjestu to će rekord biti teže dostižan za nove generacije.

Zanimljivo zvuči i činjenica da je samo osam igrača u historiji uspjelo da bude na prvom mjestu a da je imalo preko trideset godina.

Prvi put je na sami vrh ATP liste Đoković stigao 2011. godine kada je imoa 24 godine, a od sutra će početi svoju 420. sedmicu na vrhu.

Ukoliko Đoković uspije da osvoji pehar na svom narednom turniru biti će prvi igrač u historiji koji je uspio tri puta da osvoji svaki Masters.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.