Novak Đoković konačno stao pred kamere i progovorio o razlazu sa Ivaniševićem

Prokomentarisao ono što se desilo

Novak Đoković konačno stao pred kamere i progovorio o razlazu sa Ivaniševićem

E. Oštraković

Jučer je Novak Đoković iznenadio javnost objavom da njegov trener više neće biti Goran Ivanišević. Na taj način je završena njihova saradnja koja je trajala pet godina.

Javnost je bila u čudu zbog objave Novaka Đokovića i odmah su svi krenuli da se pitaju zašto je došlo do razlaza. Kako stoje stvari, sve se vuklo nešto duže, te je jučer "konačno puklo".

Već prije nekoliko dana se vidjelo da nešto nije kako treba jer Ivanišević nije doputovao u Beograd kako bi trenirao sa Đokovićem. Njegovu ulogu preuzeo je Nenad Zimonjić koji trenutno obavlja funkciju trenera Novaka Đokovića.

Đoković i Ivanišević sarađivali su od 2019. godine kada je Hrvat stigao prvo u stručni štab, a prije dvije godine postao je i glavni trener. Sada je sve "puklo".

Evo šta je o svemu rekao Novak Đoković.

Oglasi

"Goran i ja smo okončali saradnju, vidjeli ste objavu", kratko je rekao Đoković.

Nakon toga upitan je o emotivnom rastanku između njih dvojice.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@draganivanjica/video/7351445384138345733?_r=1&_t=8l3kDn0P6px[/tiktok]

"Goran je član familije, prijatelj zauvijek. Razišli smo se profesionalno. Napravili smo historijski rezultat. Najtrofejniji ikad igrač-trener. Mislim da je time sve rečeno", kazao je Đoković.

Sve je puklo na Australian Openu?

Nisu nikada ni Ivanišević, a ni Đoković krili da imaju veoma žustre rasprave tokom svojih mečeva. Ipak, kako stoje stvari upravo jedna od njih je bila "kobna" i razlog je rastanka.

Oglasi

Sve se desilo u Americi na Indian Wellsu gdje je Đoković imao jako loš nastup, a nakon toga odustao je od turnira u Miamiju. Prije svega toga, problem je nastao u Australiji.

Naime, navodno je ključan bio poraz Đokovića u polufinalu Australian Opena od Jannika Sinnera i Novak je tada odlučio da stvari jednostavno više ne idu onako kako on želi.

Navodno je još tada Đoković jasno dao do znanja Ivaniševiću da želi promjenu, a nakon neuspjeha u Americi jednostavno je sam sebi sve potvrdio i desilo se to što se desilo.

Da li će sve ovo Đokoviću donijeti željenu promjenu i povratak u pravu formu ostaje nam da vidimo. Đoković trenutno trenira sa Zimonjićem, a da li će on ostati njegov trener ili će angažovati nekoga drugog bit će sigurno poznato u narednom periodu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jel opet spomenuo Nato ofanzivu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi