Goran Ivanišević danima šutio, ali više ne želi: Hrvat je cijelom Balkanu pokazao kakav je gospodin

Pričao o Đokoviću i Zimonjiću

Goran Ivanišević danima šutio, ali više ne želi: Hrvat je cijelom Balkanu pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Novak Đoković prošle sedmice iznenadio je sve objavom da Goran Ivanišević nije više njegov trener i ekspresno je našao njegovu zamjenu. Ivanišević se nije oglašavao nekoliko dana, ali je sada odlučio da priča na tu temu i pokazao je kakav je gospodin.

Đoković je putem Instagrama saopštio da Ivanišević više neće biti njegov trener i da se saradnja koja je trajala od 2019. godine završava.

Srbijanski teniser objavio je veoma emotivnu poruku u kojoj se zahvalio Ivaniševiću na svemu jer su bili zaista nevjerovatan duo, te je Đoković tokom saradnje s legendarnim teniserom osvojio mnoštvo titula.

No, nakon nešto lošijih rezultata na prethodnim turnirima vidjelo se da njihov odnos nije kao prije, a očito je da su obojica shvatila da je vrijeme da svako krene svojim putem.

Nakon što je Đoković potvrdio da Ivanišević više nije njegov teniser mnogi su očekivali da će se i Hrvat ekspresno oglasiti kako bi dao svoj komentar, ali je on iznenadio sve jer se danima nije oglašavao.

Oglasi

Međutim, Ivanišević je po prvi put odlučio da priča o razlazu s Đokovićem, te pokazao je kakav je gospodin.

Poznato je da je Đoković ekspresno pronašao zamjenu za Ivaniševića, a to je nekadašnji srbijanski teniser Nenad Zimonjić s kojim trenira već danima. Ivanišević je pričao o tome i zaista poslao gospodsku poruku.

"S njim je sada perfektna osoba. Ne znam koliko će još Novak igrati i to sve ovisi samo o njemu. Zimonjić? On je prvo moj veliki prijatelj jer smo puno toga prošli, volim Zikija i zaista je veliki teniski znalac. Što je najvažnije on poznaje Novaka", rekao je Ivanišević za Sport Klub i nastavio.

"Ne treba Novaku neki novi trener da ga prvo mora upoznati jer bi on nakon deset dana poludio. Trebao mu je neko ko ga poznaje i Ziki je odličan izbor. Balkanac može svakog trenirati, ali Balkanca može da trenira osoba s ovih prostora i to je to. Imao je Nole s Beckerom dobru saradnju, ali sada mu je trebao neko ko ga zaista poznaje".

Oglasi

"Čuo sam se sa Zikijem i pričali smo i prije toga nego što sam znao da ga je Novak pozvao. On neće naučiti ništa novo jer Nole sve zna o tenisu, ali možda će mu iste stvari predstaviti na drugačiji način, imati drugačiji pristup. Znaju mentalitet jedan drugog jer su bili u reprezentaciji zajedno, funkcionišu skupa i to je toe. Mislim da bi njihova saradnja mogla biti perfektna".

U posljednjim danima bilo je dosta špekulacija oko toga zašto su se Đoković i Ivanišević razišli, te da li je među njima bila neka rasprava i svađa preko koje nisu mogli preći.

No, kao što su obojica izjavili jasno je da su došli do trenutka kada je svaki od njih dao maksimum u toj saradnji, te je došlo vrijeme da svako krene svojim putem.

O razlazu Đokovića i Ivaniševića pričalo se i krajem prošle godine, ali je Hrvat ostao u njegovom stručnom štabu. No, nakon lošijih nastupa na Australian Openu i Indian Wellsu shvatili su da jednostavno to više nije to.

Zimonjić će očito biti Novakov novi trener, a na toj funkciji debitovat će na turniru u Monte Carlu koji uskoro počinje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi