Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Pet golova na Maksimiru

Dinamo razbio Istru i zaprijetio Rijeci, ali ono što upravo slijedi u Hrvatskoj će tek biti spektakl

Eldar Ganibegović

U okviru 29. kola HNL GNK Dinamo Zagreb je na Maksimiru ugostio Istru i slavio rezultatom 4:1, te tako nastavio borbu za titulu prvaka države. 

Modri su poveli već u trećoj minuti. Fantastična akcija Dinama, Sučić je krasno proigrao Vidovića, koji je lažnjakom povaljao defanzivce Istre i onda lijepo zabio kraj Ćorića za 1:0.

Velika šansa za Istru deset minuta kasnije. Kadušić je dobio odličnu loptu kroz peterac na drugu stativu, ali je u klizećem startu promašio gol.

Kazna je mogla stići tri minuta kasnije. Baturina je ušao u sredinu i s ruba šesnaesterca gađao suprotni ugao, no lopta je otišla malo pokraj stative.

Kontra domaćina nakon slobodnjaka Istre u 18. minuti. Sučić je gurnuo desno Ristovskom, koji šalje nisku loptu u sredinu, ali Baturina je očajno zahvaća i puca visoko preko gola.

Petković je dobro zadržao dugu loptu Bernauera i ostavio Baturini, koji šutira iz prve s desne strane, ali visoko preko gola. Igrala se 32. minuta.

Odmah nakon toga Pierre-Gabriel je legao na travu, uhvatio se za nogu i pozvao pomoć. Nije mogao nastaviti i zamijenio ga je Špikić.

Izjednačila je Istra pet minuta nakon toga. Bezopasna lopta Devetaka s lijeve strane prešla je preko noge Mišiću i otišla na drugu stativu, gdje je Filet na njoj prije Perkovića i zakucao je u gol za 1:1.

Vratio se Dinamo u vodstvo tik pred odlazak na odmor. Petković je na lijevoj strani sjajno zalomio jednog igrača Istre i odigrao na drugu stativu. Tamo je bio Brodić koji je uz malo sreće ugurao loptu u gol za 2:1.

Na naredni gol čekali smo do 58. minute. Krasna akcija Dinama, Sučić je lijepo proslijedio loptu Petkoviću, koji sjajno vidi Brodića, a on rutinski zabija za 3:1.

Tri minute kasnije je definitivno i sve bilo gotovo. Domaćini su oduzeli loptu, ona je došla do Baturine, koji je lijepo proigrao Špikića, a on pogađa bliži ugao za 4:1.

Mogla je Istra do pogotka u 70. minuti kada je Filet pogodio stativu. Imao je i Dinamo još jednu šansu preko Roga, no ostalo je 4:1 za Modre.

Kod Dinama je danas na klupi bio Faris Krkalić, 21-godišnji golman i dijete Sarajeva. Prvo poluvrijeme je kod gostiju igrao Kadušić, dok Jaganjac nije ulazio u igru. 

Nakon ove utakmice Dinamo je drugi sa 60 bodova. Ima dva boda manje od Rijeke koja je prva i koja u spektaklu od 19:30 dočekuje Hajduk.

Jasno je da je sada veliki pritisak prebačen na Rijeku, koja skoro nema prava na kiks. Hajduk također mora juriti tri boda na Rujevici želi li ostati u bilo kakvim kombinacijama za titulu.

Istre što se tiče, nakon tri vezana remija ovo je prvi poraz. Istra je s 28 bodova na osmom mjestu i jasno je da neće ispasti jer posljednji Rudeš ima čak 21 bod manje, pa je za njih ova sezona već gotova u rezultatskom smislu.

Naredno kolo Dinamu donosi gostovanje kod Gorice, dok će Istra na domaćem terenu ugostiti ekipu Rijeke.

HNL, 29. kolo:

Dinamo - Istra 4:1

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

GNK Dinamo (4-3-3): Nevistić; Bernauer, Ristovski, Perković, Pierre-Gabriel; Sučić, Baturina, Mišić; Vidović, Petković, Brodić.

NK Istra 1961 (3-4-3): Ćorić; Marešić, Koski, Hujber; Kadušić, Maurić, Valinčić, Devetak; Čuić, Ćalušić, Filet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.