FOTO: EPA

Sjajna utakmica u Londonu

Preokreti i golijada u duelu Arsenala i Bayerna: Odluka o polufinalisti Lige prvaka pada u Minhenu

Haris Zilić

Prvi duel četvrtine finala Lige prvaka između Arsenala i Bayerna koji je odigran u Londonu ponudio je sjajan fudbal. Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 2:2.

Početak utakmice donosi ofanzivnu igru Topnika. Prvu priliku bilježimo u sedmoj minuti, Martinelli je šutirao, lopta je otišla pored desne stativa gola Manuela Neura.

U 12. minuti slavlje na Eimratima. Saka je primio loptu koju je poslao White i preciznim udarcem savladao golmana Bayerna za vodstvo Arsenala od 1:0.

Prva prava prilika na utakmici za Bayern i odmah je to bio pogodak. U 18. minuti meča Gnarby je pogodio za poravnanje na 1:1.

Bavarci su stigli do preokreta vrlo brzo. U 32. minuti dosuđen je penal za goste, a siguran realizator za 1:2 bio je Harry Kane.

Do kraja prvog poluvremena bilo je nekoliko poluprilika pred oba gola, ali ništa ozbiljnije tako da se na odmor otišlo vodstvom Bayerna od 2:1.

Na startu drugog poluvremena Arsenal prvi prijeti preko Ricea u 51. minuti, pokušao je iz slobodnog udarca, lopta ide malo preko gola Bayerna.

Dobra prilika za Bavarce u 66. minuti, sjajno je šutirao Gnarby, ali i ova lopta je otišla malo iznad gola.

U 69. minuti Kane je propustio dobru priliku za Bayern, a narednu ozbiljniju šansu Arsenal pretvara u pogodak. U 76. minuti Trossard pogađa za 2:2 asistent je bio Gabriel Jesus koji je u drugom poluvremenu zamijenio Jorginha pa se Areta odlučio na ofanzivniju igru u finišu utakmice.

Nakon drugog gola Topnika dobra prilika za Bayern u 82. minuti, Coman je napravio nekoliko fenomenalnih driblinga, ciljao u donji desni ugao gola golmana raye, ali golman Arsenala zaustavlja njegov pokušaj.

Saka je imao lijepu priliku u 85. minuti, namjestio se na udarac, ali na kraju je njegov pokušaj lbokirala odbrana tima iz Minhena.

I Bayern je imao svoje prilike u finišu utakmice. Izdvajamo pokušaj Guerreira iz slobodnog udarca u 87. minuti, ali i njegov udarac je protivnička odbrana blokirala.

Do kraja utakmice u Londonu ostalo je 2:2 pa je u ovom meču sve otvoreno što se tiče i revanša.

Revanš meč se igra naredne srijede u Minhenu i sigurno će biti dosta uzbuđenja, ako je suditi po večerašnjem meču i u Minhenu nas očekuje spektakl i velika borba za polufinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrtina finala Lige prvaka, prva utakmica:

Arsenal - Bayern Munchen 2:2 (Saka 12', Trossard 76'/Gnarby 18', Kane 32' (p))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.