Ljajić nema mnogo iskustva i to mu može biti veliki problem

Šest utakmica u subotu, dvije u nedjelju

Savez je konačno odlučio: Sudija sa Wwin lige sudi derbi Stupčanice i Slobode

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Za vikend se igraju susreti 21. kola Prve lige Federacije BiH, a tek sada je potvrđeno ko će dijeliti pravdu, tik pred same utakmice, što do sada nije bio slučaj.

U centru pažnje je nedjeljni derbi između Stupčanice i Slobode. Pisalo se o tom meču danima, a sigurno će i do samog meča, a sada je i zvanično poznato ko će dijeliti pravdu.

Radi se o sudijama sa Wwin lige naše zemlje, a glavni je Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Enes Đozić iz Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka.

Ljajić je od ove sezone u Wwin ligi naše zemlje, no nema iskustva u derbijima, ni u Prvoj ligi FBiH, ali ni u elitnom rangu.

Nakon što je došao na Wwin ligu, sudio je tek na tri meča.

Tri puta je dijelio pravdu nogometašima Zvijezde 09, a radilo se o duelima protiv Posušja, te dva puta Zrinjskog.

Pokazao je u tri meča 12 žutih kartona, a sigurno će imati veliki pritisak pred ovaj meč koji može mnogo toga odlučiti u borbi za prvaka i plasman u elitni rang.

Kada su ostale utakmice u pitanju, glavni sudija duela Čelika i Rudara je Mario Pejić iz Gruda, dok će pravdu na duelu Gornji Rahić - Tomislav dijeliti Semir Sarajkić iz Sarajeva.

Glavni sudija duela Goražda i Bratstva je Samir Kapo iz Kaknja, dok će se na centru u duelu Mladosti i TOŠK-a naći Aldin Sofić iz Zenice.

Igor Popović iz Busovače je glavni sudija duela Radnika i Simm Bau-a, a Ernad Korman iz Bugojna će isti posao obavljati na duelu Jedinstva i Zvijezde Gradačac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Srebreniku igraju Gradina i Budućnost, a glavni sudija je Ilija Orkić iz Matića.

Šest utakmica 21. kola igra se u subota, tek dvije su na programu u nedjelju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.