Slavili sa 1:0

Čudesan gol Tchouamenija donio Realu tri boda na gostovanju kod Mallorce

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su u gostima s minimalnih 1:0 pobijedili Mallorcu u okviru 31. kola španske La Lige.

Kraljevski klub nije previše blistao u današnjem meču protiv Mallorce, ali za Carla Ancelottija najvažnije je da je njegov tim upisao tri boda i nastavio koračati ka titulu prvaka Španije.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 31. minuti kada je Mallorca bila veoma blizu gola. U šansi se našao Raillo koji je nakon centaršuta šutirao glavom, ali je golman gostiju sjajno odbranio njegov udarac.

Samo dvije minute kasnije uzvraća Real Madrid. Jude Bellingham je pokušao s vrha kaznenog prostora, no prečka je spasila Mallorcu.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli neke ozbiljnije prilike. No, pravi "vatromet" uslijedio je u uvodnim minutama drugog dijela.

U 47. minuti ponovo je u šansi bio Bellingham koji je i ovaj put sjajno šutirao, ali golman Mallorce zaustavlja njegov udarac.

Ipak, već u narednom napadu Real Madrid je došao do gola i ovaj put spasa za domaće jednostavno nije bilo.

U centru pažnje našao se Aurelien Tchouameni koji je sa 25 metara spektakularno pogodio mrežu Mallorce za vodstvo Reala od 1:0 i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat današnje utakmice.

Real je vodstvo mogao udvostručiti u 61. minuti preko Brahima Diaza koji je izašao sam na golmana Mallorce, ali je Rajković to odbranio.

Desetak minuta kasnije pokušao je i Valverde, no njegov udarac u posljednji trenutak blokira jedan igrač Mallorce.

Domaći su samo minutu kasnije mogli da kazne Real za promašaje. U šansi je bio Sergi Darder koji je odlično šutirao, no ponovo golman gostiju fantastičnom intervencijom spašava kraljevski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice Real je diktirao ritam igre, te je uspio da privede meč kraju i dođe do pobjede i nova tri boda.

Krajevi su prvi na tabeli sa 78 bodova i imaju 11 bodova i utakmicu više u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu koja večeras gostuje u Cadizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.