Hrvat je ipak završio na klupi

Kad je vidio šta mu sprema za City, Modrić je momentalno nazvao Ancelottija: "Ne sudi mi po..."

Admin Čaušević

Španski mediji donijeli su zanimljivu vijest o Luki Modriću neposredno pred početak revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Hrvat se nije našao u startnoj postavi, a imao je i znakovit razgovor sa Carlom Ancelottijem.

Planeta Real Madrid, specijalizovani portal za dešavanja u madridskom velikanu, piše o razgovoru Modrića i Ancelottija licem u lice gdje je osvajač Zlatne lopte imao šta za reći trofejnom Italijanu.

Duel protiv Cityja na Etihadu je najvažniji meč dosadašnjeg dijela sezone. Bilo kakav poraz znači i eliminaciju za Kraljeve te je toga Ancelotti jako svjestan.

Ancelotti je ponovo odlučio da starter bude Toni Kroos, a Modrić meč počne za klupe zbog čega mu je Hrvat imao šta i za reći.

Kad je saznao da ga opet čekaju rezerve Modrić je navodno otišao do Ancelottija i u lice mu rekao: "Ne sudi mi po utakmicama iz prošle godine, još mogu igrati sa Kroosom."

Prošle sezone na Etihadu Manchester City je razbio Real sa 4:0, a Kroos i Modrić su imali noć za zaborav pošto su na terenu bili neprepoznatljivi.

Don Carlo nije želio ponoviti istu grešku te je u pripremi utakmice radio sa Kroosom kao starterom, a jasno je i da Modrićev apel nije ništa promijenio.

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, bilo je to na meču protiv Atletica u prvenstvu kada su Kraljevi upisali poraz. Od tada ih Italijan ne stavlja zajedno u igru.

Njemački veznjak je obično taj koji počinje, pogotovo u najvažnijim mečevima, dok Modrić čeka šansu sa klupe, a kada je dobije obično nešto na terenu i uradi.

Tako je bilo i u prvom meču protiv Cityja kada je ubrzo po ulasku u igru trznuo igru Reala što je dovelo do trećeg gola za konačnih 3:3. Tada je strijelac bio Fede Valverde.

Podsjećanja radi, Kroosu i Modriću na kraju sezone ističe ugovor s Realom. Nijemac bi trebao ostati, a Hrvat otići nakon 12 godina provedenih u prijestolnici Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.