Modrić Ancelottiju pred meč sezone predlaže kupovinu igrača Cityja: "Šefe, potpišite ga..."

Luka želi samo najbolje svom Realu

Modrić Ancelottiju pred meč sezone predlaže kupovinu igrača Cityja: "Šefe, potpišite ga..."

Edmir Škorić

Real Madrid će se u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka susresti s Manchester Cityjem. Kraljevski tim je u Madridu odigrao 3:3 prošle sedmice, no večeras ga čeka još zahtjevniji izazov na Etihadu.

City - Real je utakmica koju nijedan fudbalski fan ne želi da propusti. Večeras u 21h kreće bitka za polufinale, kada ćemo, iskreno se nadamo, svjedočiti još jednoj posebnoj večeri najprestižnijeg takmičenja na svijetu.

Ovo je četvrti put u posljednjih pet sezona da se ove dvije ekipe susreću u nokaut fazi natjecanja. U prethodna tri puta Manchester City slavio je dvaput, a Real Madrid, u polufinalu pretprošle sezone, jednom.

City nije izgubio 24 utakmice, a na svom terenu ne zna za poraz već 41 utakmicu te Građani večeras imaju priliku da izjednače rekord iz 2021. godine, kada s uu Manchesteru bili neporaženi 42 utakmice.

Ekipa koju vodi Pep Guardiola brani titulu u Evropi, istovremeno se bori nasvim frontovima. S druge strane, Real maršira ka novoj ligaškoj tituli. Madriđani nisu izgubili već 15 utakmica, iako su imali mnogo lakše rivale ispred sebe nego City u Engleskoj.

Oglasi

Po svemu sudeći ćemo na terenu gledati i trojicu Hrvata. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić pokušat će uskratiti slavlje svom sunarodnjaku i velikom prijatelju Luki Modriću, koji je svakodnevno jedna od udarnih tema španskih medija.

I prije ove utakmice se dosta piše o Modriću i njegovoj budućnosti, koja je još uvijek neizvjesna i čini se sve dalja od Madrida. U međuvremenu, niko ne može sa sigurnošću kazati hoće li Luka konačno večeras biti starter ili će kao i u prvoj utakmici dobiti šansu u nastavku, ovisno o situaciji na terenu?

A madridski portali, koji neprestano crpe informacije oko Reala i njegovih zvijezda, sada nas uvjeravaju da je Modrić treneru Carlu Ancelottiju predložio da potpiše igrača Mancehster Cityja.

I dok Real nastoji pridobiti usluge Lenyja Yora, Luka bi stoperske pozicije radije pojačao sa svojim zemljakom. "Joško Gvardiol je sjajan defanzivni igrač, trebali biste ga potpisati", navodno je Modrić rekao Ancelottiju, ali Italijan nije jedini koji donosi takve odluke, pošto se uveliko o tome pita i predsjednik Florentino Perez, ali i još nekoliko ljudi koji su u upravi Reala ili sportskom menadžmentu.

Zadranin bi svakako želio još ponekog Hrvata u budućnosti u Madridu, a kao veliki prijatelj Gvardiolu želi da zaigra u slavnom Realu, no postoje jasne indicije da bi ovaj transfer teško bio ostvariv.

Gvardiol s 22 godine smatra se jednim od najjačih defanzivaca na svijetu, a ljetos je plaćen vrtoglavih 90 miliona eura Leipzigu i naravno City ni u ludilu ne želi da ga se odrekne. Osim toga, igrač ima ugovor do ljeta 2028. godine i gotovo je pa sigurno da će još nekoliko sezona štiti gol Građana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radit će to i večeras, pokušat zaustaviti navalne igrače Reala i pomoći Cityju da se izbori za polufinale Lige prvaka, čime bi aktuelni prvak bio korak bliže osvajanju trofeja.

Bez obzira kako se večerašnji meč završi, Luka Modrić će sasvim sigurno obaviti ugodne razgovore sa Gvardiolom i Kovačićem. Sva trojica su igrali za Dinamo Zagreb, a uskoro bi se jedan od njih senzacionalno mogao vratiti na Maksimir...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi