Ancelotti okupio Modrića i Kroosa te im saopštio krupnu odluku: "Protiv Cityja starter će biti..."

Nakon duela sa Mallorocom

Ancelotti okupio Modrića i Kroosa te im saopštio krupnu odluku: "Protiv Cityja starter će biti..."

Admin Čaušević

Real Madrid u srijedu igra najvažniji meč dosadašnjeg dijela sezone. Kraljevi će gostovati Manchester Cityju u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka i tražit će prolazak dalje. Kako sada stvari stoje Toni Kroos i Luka Modrić sigurno neće biti zajedno na terenu.

I prošle sezone u nokaut fazi Lige prvaka snage su odmjerili City i Real. Građani su prošli dalje potpuno zasluženo, pogotovo je bio ubjedljiv trijumf na Etihadu sa visokih 4:0.

Upravo ta utakmica budi loša sjećanja kod Carla Ancelottija te trofejni stručnjak ne želi ponoviti neugodnost iz prošle sezone kada su Kraljevi pretrpili jedan od težih evropskih poraza.

Los Blancosi su za vikend gostovali Mallorci. Ancelotti je pravio određene rotacije. Tako je Modrić bio starter i igrao je do same završnice, dok je Kroos cijeli meč odgledao sa klupe.

Kako piše Defensa Central Ancelotti je nakon utakmice razgovarao sa hrvatskim i njemačkim veznjakom te im je u lice poručio da neće igrati zajedno protiv Manchester Cityja.

Italijan ne želi da mu se ponovi prošlogodišnji fijasko na Etihadu. Tada su Kroos i Modrić bili starteri, ali ovaj put neće igrati zajedno.

Oglasi

Navodno iskusni stručnjak smatra da drugi igrači mogu ponuditi više nego Kroos i Modrić zajedno zbog čega je i rekao Hrvatu da će završiti na klupi.

Već za vikend Los Blancose čeka također veliki meč jer će se na Bernabeuu igrati El Clasico pa je za očekivati da Ancelotti hrvatskog veznjaka sačuva za taj susret koji nije toliko značajan kao duel sa Cityjem.

Dvojica legendarnih veznjaka već mjesecima ne igraju zajedno u paru, Modrić je obično taj koji više grije klupu pa nije iznenađenje što će tako biti i u srijedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom meču u Madridu bilo je 3:3. Građani su blagi favoriti za prolazak dalje, ali ako neko može pobijediti na bilo kojem stadionu u bilo kakvim okolnostima to je definitivno Real.

Kraljevi u La Ligi imaju sigurnih osam bodova prednosti nad Barcelonom zbog čega i eventualni poraz u El Clasicu ne bi upalio alarme koliko bi to izazvala eliminacija u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi