Počinje kao kapiten

Stigli sastavi za El Clasico - Prva vijest je Luka Modrić!

Eldar Ganibegović

Od 21 sat pratit ćemo posljednji ovosezonski El Clasico. Sat vremena prije utakmice objavljeni su i sastavi oba tima, a kao glavna vijest čini se Luka Modrić koji će kao kapiten povesti Real Madrid od prve minute.

U okviru 32. kola španske Primere sastaju se Real Madrid i Barcelona. Meč počinje u 21 sat, a poznati su sastavi.

Carlo Ancelotti odlučio je da od prve minute na teren pošalje Luku Modrića, a dao mu je i kapitensku traku.

S njim će vezni red Real Madrida činiti Kroos i Valverde, malo ispred igrat će Bellingham, dok su u vrhu napada Vinicius i Rodrygo.

Na golu je očekivano Lunin. Ispred njega su četvorica u liniji Camavinga, Tchouameni, Rudiger i Vazquez.

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin; Camavinga, Tchouameni, Rudiger, Vazquez; Modrić, Kroos, Valverde; Bellingham; Vinicus, Rodrygo.

Barcelona kreće u standardnoj 4-3-3 formaciji. Xavi Hernandez nije previše eksperimentisao.

Na golu je Ter Stege, ispred njega su Cancelo, Cubarsi, Araujo i Kounde.

Trojac u veznom redu su Gundogan, Christensen i De Jong, po krilima biti će Yamal i Raphinha, dok je Lewandowski u vrhu napada.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Araujo, Cubarsi, Cancelo, Kounde; Gundogan, De Jong, Christensen; Yamal, Raphinha, Lewandowski.

Situacija je jasna. Real Madrid je prvi sa 78 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone i ako gosti iz Katalonije misle iole zakomplikovati borbu za titulu, moraju da pobijede.

Remi, a svakako pobjeda, odgovara Real Madridu koji je ionako na pragu osvajanja naslova prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U derbi će dva tima ući s različitim raspoloženjima. Real Madrid je izbacio Manchester City i plasirao se u polufinale Lige prvaka, dok je Barcelona ispala od PSG-a.

Osim toga, Barceloni se smiješi sezona bez trofeja. Copa del Rey osvojio je Athletic Bilbao, dok je španski Superkup otišao u ruke Real Madrida.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.