Real je slavio veliku pobjedu

Nerealno šta Ancelotti radi dok cijeli Bernabeu slavi, "ohladio" je i Xavija: "Ne zanima me!"

Admin Čaušević

Real je na +11 i La Liga je iza ugla. Kraljevi su u sjajnom meču sa 3:2 pobijedili Barcelonu te su na najbolji mogući način završili veoma tešku, ali izuzetno uspješnu sedmicu pošto su ranije izborili plasman u polufinale Lige prvaka.

Besmrtni Real se dva puta vraćao u životu protiv Barcelone i na kraju je pobijedio. Gol odluke u samom finišu je postigao Jude Bellingham.

Englez je tako prekinuo dvomjesečni post na oduševljenje oko 80.000 navijača Reala koji slave treći trijumf nad Barcelonom u istoj sezoni što se nije desilo 30-ak godina.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti nevjerovatnu hladnoću Ancelottija nakon što je Bellingham zabio. Dok su svi slavili, Italijan je bio potpuno miran. 

Ostali članovi Reala i rezerve su trčali na teren od oduševljenja, a trofejni trener se okrenuo prema klupi i ponašao kao da se ništa nije desilo te da je zapravo očekivao pobjednički gol.

Inače, jedan od ključnih detalja meča se desio pri rezultatu 1:1 kada su sudije procijenile da lopta nije prešla gol-liniju nakon šuta Yamala i Barceloni nije priznat gol.

"Suđenje? Ne mogu o tome pričati. Sve ste vidjeli. Imate snimke. Bili smo bolji od Reala i zaslužili smo da pobijedimo", rekao je Xavi nakon utakmice.

Ubrzo nakon toga je pred novinare stao i Ancelotti koji je upitan da prokomentariše izjave trenera Barcelone.

"Ne zanima me šta misli Xavi i ne želim to komentarisati. Hoću da pričamo o utakmici, dobrim momentima za obje ekipe, na kraju smo mi bili u stanju pobijediti sa posljednjim kapima energije", kazao je Italijan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da je Italijan stigao do devete pobjede u El Clasicu te se izjednačio sa bivšim trenerima Barcelone, Pep Guardiolom i Johanom Cruyffom.

S ovom pobjedom Real ima čak 11 bodova prednosti nad Barcelonom i već sada može početi sa hlađenjem šampanjca za novu titulu prvaka Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.