Na El Clasicu otkriveno kojeg igrača Guardiola ne može smisliti: "Taj čovjek igra neki svoj fudbal"

Oglasio se Frank De Boer

Na El Clasicu otkriveno kojeg igrača Guardiola ne može smisliti: "Taj čovjek igra neki svoj fudbal"

Admin Čaušević

Za neutralne ljubitelje fudbala posljednji El Clasico je bio fantastičan. Na kraju su igrači i navijači Reala ti koji su se radovali, a u Barceloni žale za propuštenim. Sigurno nije svejedno ni Pepu Guardioli.

Barcelona je dva puta vodila na stadionu Santiago Bernabeu, a poslije meča uglavnom svi vide istog krivca. Neodgovrna igra kako u napadu tako i odbrani.

Real je stigao do pobjede u sudijskoj nadoknadi kada je zabio Jude Bellingham, dok je Joao Cancelo iz Barcelona taj koji trpi najviše kritika.

Portugalski desni bek je zaspao pri rezultatu 2:1 za svoj tim. Dopustio je da mu se Lucas prišunja iza leđa te nedugo nakon drugog vodstva Katalonaca brzo vrati Kraljeve u igru.

Cancelo je na posudbi iz Manchster Cityja gdje ga Pep Guardiola praktično ne može smisliti. Razlog je tokom utakmice otkrio Frank De Boer.

Oglasi

"Sad shvatam zašto se Guardioli ne sviđa Cancelo. Taj čovjek igra neki svoj fudbal. I misli samo na to šta uraditi s loptom. Prokletstvo, ti si defanzivac", kazao je De Boer.

Na sve se nadovezao i čuveni Marco Van Basten: "Ludo je da Cancelo sa 29 godina i dalje ponavlja takve greške u odbrani."

Ranije se govorkalo da bi Barcelona mogla otkupiti ugovor od Manchester Cityja te permanentno dovesti Portugalca, ali nakon večerašnje horor predstave teško da će to biti slučaj.

Ovaj 29-godišnjak se proteklih sedmica suočava sa ozbiljnim kritikama, vrlo često je na udaru i njegova porodica što svakako prelazi granice sportskog i nema veze s razumom.

Jasno je da je pred Cancelom neizvjesno ljeto. Prošle sezone je jedno vrijeme bio na posudbi u Bayernu, ali i Bavarci su odlučili da ga ne zadrže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako ga i Guardiola ne želi u svojim redovima, a u Barceloni nije opravdao ukazano povjerenje prema svemu sudeći morat će tražiti novi klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Svi će skontati da je to qarina žešća samo xavi ne moze da to uvidi. Najgori igrac od pocetka sezone a u ove kljucne zadnjedvije utakmice protiv reala i psg prevazisao je sam sebe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi