Ibričić nije "pomilovan"

FK Sarajevo i definitivno ostao bez tri boda, Mirviću smanjena kazna · Ekskluzivno

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je meč Kupa naše zemlje između Sarajeva i Borca, a sada je poznat konačni epilog.

Banjalučani su vodili na Koševu 2:1, a onda domaći nezadovoljni suđenjem Matea Muse iz Čitluka odlučili samovoljno napustiti teren Koševa.

Donijelo je to nove probleme u bh. nogometu, a brzo je reagovala Disciplinska komisija NS BiH.

Sarajevo je kažnjeno novčano, Borac je slavio 3:0, bordo klubu su oduzeta i tri boda, a kazne su izrečene i prvom čovjeku FK Sarajevo Ismiru Mirviću, direktoru Senijadu Ibričiću, te treneru Simonu Rožmanu.

Rožman je kažnjen uvjetno te može voditi ekipu, što i čini, a Sarajevo je u borbi za Evropu.

Na Koševu se ipak nisu predali kada je ovaj slučaj u pitanju, jer su se žalili, a danas je zasjedala Apelaciona komisija NS BiH.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje donesena je odluka prema kojoj je predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić kažnjen sa zabranom rada u fudbalu na godinu dana, ali uslovno.

Najvažnija odluka se tiče oduzimanja bodova i tu nije bilo promjena tako da su Sarajevu oduzeta tri boda osvojena na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon žalbe svoju kaznu je saznao i sportski direktor Senijad Ibričić koji ostaje suspendovan na sedam mjeseci.

Očekuje se da se uskoro oglase i iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.