Luka Bilbija sudi derbi u Mostaru

Nakon što je Peljto otkazao

Luka Bilbija sudi derbi u Mostaru · Saznajemo

Haris Zilić

NFSBiH objavio je zvanično delegiranje za utakmice 28. kola WWin lige koje se igraju sredinom ove sedmice, a u centru pažnje je svakako derbi Zrinjskog i Sarajeva koji se igra u srijedu 24. aprila u Mostaru sa početkom u 20:30.

Odlučeno je da derbi sudi najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, no nedugo nakon objavljivanja delegiranja, Peljto je otkazao derbi.

Nakon nemilih događaja iz prošlosti Peljto je odlučio da više ne sudi klubovima iz rodnog grada, odnosno Sarajevu i Željezničaru. Tako Peljtu nećemo gledati na centru stadiona pod Bijelim brijegom.

Sudijski komitet je morao potražiti rezervnu opciju, a prema nslužbenim saznanjima derbi u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Bilbija je među najboljim bh. arbitrima, također je priznat i od strane UEFA-e.

Nedavno je sudio i derbi Prve lige RS između Laktaša i Radnika iz Bijeljine koji je bio i meč sezone u borbi za plasman u WWin ligu, tako da je još jednom pokazao da ima veliko povjerenje za bitne mečeve.

Oglasi

Inače, do unazad nekoliko godina nije bila praksa da sudije sude klubovima iz grada iz kojeg sami dolaze, međutim i to u međuvremenu promijenilo.

Sredinom ove sedmice očekuje nas dosta bitnih utakmica u 28. kolu WWin lige, kako u borbi za opstanak, tako i za vrh tabele.

Raspored i termini 28. kola Wwin lige:

Utorak (23.04.)

Oglasi

FK Igman - NK GOŠK (16:00)

FK Velež - FK Sloga Doboj (18:00)

FK Željezničar - NK Široki Brijeg (20:30)

Srijeda (24.04.)

FK Zvijezda 09 - FK Tuzla City (16:00)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac - HŠK Posušje (18:0)

HŠK Zrinjski - Sarajevo (20:30)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
I njemu također ono najmilije..
3 2
jassony
Klosara Peljutu kazniti, cuj lik odbio da radi svoj posao.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti