Irfan Peljto otkazao derbi u Mostaru!

Ipak neće suditi

Irfan Peljto otkazao derbi u Mostaru! · Saznajemo

Admin Čaušević

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto delegiran je da sudi derbi 28. kola između Zrinjskog i Sarajeva, ali je Sarajlija na kraju otkazao suđenje na susretu koji je na programu u srijedu 24. maja od 20:30.

Peljto je već godinama najbolji bh. sudija i obično je uglavnom zadužen za utakmice od najvećeg značaja što dovoljno govori kakvo povjerenje uživa kako od klubova tako i od sudijske komiteta.

Međutim, nakon nemilih događaja iz prošlosti Peljto je odlučio da više ne sudi klubovima iz rodnog grada, odnosno Sarajevu i Željezničaru.

Tako je arbitar koji redovno dijeli pravdu na mečevima UEFA-inih takmičenja krajem marta morao otkazati suđenje na sarajevskom derbiju.

Peljto je trebao dijeliti pravdu nekom sarajevskom klubu u 28. kolu. U pitanju je duel Zrinjskog i Sarajeva, ali je odustao. 

Kako sada stvari stoje Sudijski komitet će morati tražiti rezervnu opciju za utakmicu od velikog značaja za oba tima i sasvim sigurno im Peljtino "ne" nije olakšalo stvari. 

Oglasi

Sarajlija i njegova porodica su ne tako davno dobili ozbiljne prijetnje pa je njegovo odustajanje od suđenja utakmice Sarajevu potpuno opravdano.

Inače, do unazad nekoliko godina nije bila praksa da sudije sude klubovima iz grada iz kojeg sami dolaze, međutim i to u međuvremenu promijenilo.

Tako je jesenas Peljto sudio upravo derbi Zrinjskog i Sarajeva na stadionu pod Bijelim brijegom kada su Plemići slavili sa 2:0 uz dosuđen diskutabilan penal za domaćina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjem dijelu sezone Sarajlija je sudio na 13 mečeva WWin lige, posljednji put na zadatku je bio u 26. kolu i duelu Zrinjski - Velež 1:0.

Podsjećanja radi, duel 28. kola između Zrinjskog i Sarajeva je na rasporedu u srijedu od 20:30. Domaćinu su prijeko potrebni bodovi u utrci za Borcem, dok gosti trebaju bodove u borbi za izlazak na euroscenu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
VICIN KUYICA
4 1
Chev_Chelios
Zamisli UEFA/FIFA sudija a bira utakmice koje će suditi…. Uzeo no mu licencu odmah
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi