Danas tri meča 28. kola Wwin lige

Igman i Željezničar pod imperativom pobjede, Velež se želi dodatno približiti Evropi

Samir Mlaćo

Nastavljaju se uzbuđenja u Wwin ligi.

Već danas su na programu tri meča 28.kola i sigurno da će biti veoma uzbudljivo.

Od 16 sati u Konjicu igraju Igman i GOŠK, te se očekuje veoma zanimljiva utakmica dva tima koja vode borbu za opstanak. Ne tako davno su odmjerili snage u Konjicu, a GOŠK je u debiju Admira Adžema slavio 2:1.

Sada domaći žele tri boda i bukvalno nemaju pravo na kiks.

Od 18 sati u Mostaru igraju Velež i Sloga. Velež je u dobroj formi, Rođeni su sve bliže Evropi i to danas žele potvrditi.

Sloga je u velikoj krizi, igranje na dva fronta itekako ih je koštalo, te su u posljednjih pet utakmica u prvenstvu upisali čak četiri poraza.

Nadaju se da mogu prekinuti negativni niz, no biće to teško na 'vrućem' gostovanju na stadionu Rođeni.

Zanimljiv meč očekuje se i na Grbavici gdje igraju Željezničar i Široki Brijeg.

Željezničar je u žestokoj borbi za opstanak, Plavi su se prije par dana rastali sa Brunom Akrapovićem i imenovali privremeni stručni štab.

Svjesni su da im večeras 'igra' sve osim pobjede, te će se sigurno tako i postaviti pred svojim navijačima koji ponovo najavljuju veliku podršku.

Gosti stižu ohrabreni pobjedom nad Igmanom 4:1. Dugo je bilo 1:1, a onda su izabranici Edisa Mulalića poklekli i Široki je upisao pobjedu koja mu bar za sada donosi mir.

"Moramo osvježiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtjevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobjede. Nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas", kazao je trener Dino Skender u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Vjerujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova", dodao je Skender.

Preostali susreti 28. kola igraju se sutra, a zatim se već za vikend igraju susreti 29. kola.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.