Skender pred Grbavicu: Sve su podredili ovoj utakmici, tu vidim prostor za nas

Zanimljiv meč se očekuje večeras

Skender pred Grbavicu: Sve su podredili ovoj utakmici, tu vidim prostor za nas

Samir Mlaćo

Pred nama su susreti 28. kola Wwin lige naše zemlje.

Zanimljivo će sigurno biti na Grbavici gdje igraju Željezničar i Široki Brijeg.

Dva tima se dobro poznaju, a Plavi su u velikoj borbi za opstanak, dok su gosti u nešto boljoj situaciji.

Široki je u prošlom kolu savladao Igman 4:1, te na krilima te pobjede stiže u glavni bh. grad.

"Moramo osvježiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtjevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobjede. Nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas", kazao je trener Dino Skender u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na Grbavici.

Oglasi

"Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Vjerujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova", dodao je Skender.

Kod Širokog Brijega neće biti povrijeđenog Luke Marina te golmana Adolfa Tomića koji se povrijedio na posljednjem treningu.

Ranije je ovaj meč najavio za SportSport i mladi Adam Benić.

"Svi znamo kakav je tim Željo, znamo kakva je atmosfera kada se igra na Grbavici. Neće nas to omesti, mi ćemo dati sto posto od sebe i razmišljati samo o pobjedi.

Ponavljam, razmišljamo samo o tri boda, pa vidjet ćemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, FK Željezničar je pred ovaj meč ostao bez šefa struke. Klub je odlučio da se raziđe sa Brunom Akrapović koji se nije proslavio na Grbavici, čak naprotiv, a odlučeno je da ekipu privremeno vode Hajrudin Dino Đurbuzović i Haris Alihodžić.

Večerašnji meč na Grbavici sudi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok su njegovi pomoćnici Mirza Demir iz Kaknja i Dejan Stjepanović iz Banja Luke. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Sudi njegomirovic, ne morate ni dolaziti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi