Bivši kapiteni u Mostaru - Foto: A. Čaušević (SportSport)

Prate meč u Mostaru

Barbarez i Spahić već u akciji, dobili su velike ovacije: "Na stadionu se nalazi..."

Edmir Škorić

U 18 sati počeo je drugi meč 28. kola Wwin lige BiH, a u kojem Velež dočekuje ekipu Sloge Meridian iz Doboja.

Velež nastavlja borbu za Evropu i sve je na boljem putu da završi na trećem mjestu. Rođeni danas pred svojim navijačima žele novom pobjedom biti korak bliže cilju.

Sloga Meridian, koja je u zaista lošoj formi, nije dugo izdržala čiste mreže u Mostaru, pošto je u 29. minuti Guliashvili pogodio. Izveo je slobodni udarac, lopta zakačila nekoga u živom zidu gostiju, a lopta odsjela u mreži.

Inače, s tribina utakmicu prate i novi selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez, te još jedan bivši bh. reprezentativac Emir Spahić, koji je izabran za novog sportskog direktora reprezentacija BiH.

U 33. minuti spiker na stadionu Veleža najavio je da se na stadionu nalaze Barbarez i Spahić, nakon čega su uslijedile velike ovacije i snažni aplauzi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Foto: A. Čaušević (SportSport)

Barbarez je ponos Mostara i Mostarci su najsretniji što je bivši igrač Veleža dobio tu čast da bude na klupi bh. reprezentacije. Osim toga, legendarnog kapitena već godinama su na tom mjestu željeli i brojni navijači našeg nacionalnog tima.

Foto: A. Čaušević (SportSport)

Sada im je Fudbalski savez BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem ispunio želju, a u reprezentaciju se na velika vrata vratio i Spahić, dok se očekuje da se njihovom 'timu' priključe još neke fudbalske legende, a sve sa ciljem da se reprezentaciji BiH vrati stari kult i da se konačno ponovo plasiramo na neko veliko takmičenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.