Jagodić pred gostovanje u Mostaru: "Nismo bez ambicija, ali i Velež se bori za Evropu"

Utakmica se igra sutra

Jagodić pred gostovanje u Mostaru: "Nismo bez ambicija, ali i Velež se bori za Evropu"

Esmer Oštraković

Sutra će u okviru 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine u Mostaru snage odmjeriti ekipe Veleža i Sloge Meridian.

Sloga se nalazi u dosta lošoj formi u posljednjih pet utakmica gdje imaju četiri poraza i jedan remi u svim takmičenjima.

Sa druge strane ekipa Veleža je u dosta boljoj formi i imaju tri pobjede, jedan remi i jednan poraz u posljednjih pet odigranih utakmica.

Duel je ovo i dvije ekipe koje se bore za izlazak u Evropu, a svima je jasno da je obzirom na trenutnu situaciju Velež favorit.

Naravno i Sloga ima svoju računicu za ovu utakmicu, a o svemu je u najavi utakmice govorio trener ove ekipe Vlado Jagodić.

"Sutrašnjom utakmicom završava se taj neki nevjerovatno gust i težak raspored za nas. Ne umanjujući utakmicu koja nam slijedi utakmicu protiv Zvijezde 09, ali ovo što nas čeka sutra se pokazalo da je teško. Imali smo analizu, ne brine mene status, to jest trenutni položaj kluba na tabeli. To je uspješno. Ovo što nam se događa, a to su određene greške u propusti, to me brine.

Oglasi

Najviše me brine što nismo efikasni. Naša liga je teška, a bez golova nema ni neriješenih rezultata ni pobjeda. Velež igra dobro na svom terenu. Urezana mi je utakmica koju smo izgubili 4:2 tamo. Greške smo i tamo pravili, one nam se evo ponavljaju. Protiv Zrinjskog dva gola primamo iz prekida. To ne smijemo sebi dozvoliti, ali se dogodilo. Stariji sam i iskusniji trener i znam šta to znači. Moramo to eliminsati.

Moramo biti više koncentrisani. Iz dvije tri dobre situacije se postigne gol pa se utakmica dovede u neizvjesnost. Energetska potrošnja nam je na najvišem mogućem nivou. Znamo šta znači samo jedan trening između dvije utakmice. Pa onda i dalek put. Ali, mi smo to htjeli. Tražili smo da budemo u "mašini". Željeli smo da znamo na šta možemo računati od ljeta. Sve je ovo i upozorenje da je upitno da li možemo igrati na tri fronta. Imamo i izostanke po pitanju povreda i kartona.

Činjenično stanje pokazuje da sam malo i pogrešno razmišljao. Vidi se po reakcijama da je ovo totalna potrošenost ekipe i da jedva čekamo sedmicu za normalan rad. Što se tiče igračkog kadra roviti su Veselinović i Karać i upitno je da li će igrati. Vidića nema do kraja. Ostali igrači su tu. Neki su u teškom stanju, a neki koji su svježi ne koriste priliku koju dobijaju. Otklonićemo dilemu u Mostaru. Nismo bez ambicija, ali i Velež se bori za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušavao sam da realno sagledam stvari i da u onim dobrim stvarima se ne ponesemo. Sada smo u toj situaciji gdje imamo šansu za visok plasman, ali ja sam uvijek rekao nama je visok plasman sve od trećeg do šestog mjesta. Ne tražimo alibi, za posljednje utakmice i primljene golove sami smo krivi", rekao je Jagodić.

Podsjetimo Velež i Sloga svoju utakmicu igraju sutra sa početkom od 18 sati na stadionu Rođeni u Mostaru.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi