Barbareza pitali o Edinu Džeki: "Nećemo nikoga ništa moliti..."

Odluka koja se čeka

Barbareza pitali o Edinu Džeki: "Nećemo nikoga ništa moliti..."

Edmir Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je danas novog selektora, a četverogodišnji ugovor potpisao je legendarni kapiten Sergej Barbarez. Njemu će ovo biti prvi trenerski posao, ali uvjeren je da će sa ekipom koju okupi napraviti rezultate.

Barbarez je dugi niz godina bio velika želja navijača BiH, a danas je konačno dobio priliku koju je i sam oduvijek čekao.

Na današnjoj press konferenciji je predstavljen javnosti, a pred novinarima je odgovarao na razna pitanja. Jedno od njih odnosilo se i na kapitena Edina Džeku, čija reprezentativna karijera se bliži kraju i nije poznato da li će nastaviti da nosi najdraži dres.

"Sigurno nećemo nikoga ništa moliti. Sa svakim ćemo imati razgovor i želju izraziti. Svako će biti dio te priče, a ko naravno želi i osjeća da bude dio reprezentacije. Nikog se nikada nećemo odreći, kao što je to bila situacija nažalost u prošlo vrijeme, kada je 10 igrača prijevremeno završilo reprezentativnu karijeru. I sam sam bio jedan od tih. Razgovarat ćemo sa svima i da napravimo taj pravi put", rekao je Barbarez.

"Uvijek se priča o nekom podmlađivamju, a to je nekako relevantno. Mi smo uvijek u nekoj smjeni generacija, ali sigurno da ćemo imati u vidu taj krajnji cilj a to je Euro. Nećemo imati volje da mijenjamo svako okupljanje pet igrača. To će sve biti okej", dodao je Barbarez.

Oglasi

Podsjetimo, nakon što smo ostali bez Eura nakon neuspješnog baraža protiv Ukrajine, Džeko je rekao:

"Ne znam. Vidjet ćemo. U ovom trenutku, vruće glave, ne bih govorio ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjet ćemo", odgovorio je.

Emir Spahić je kao još jedan bivši kapiten dobio veliku čast i odgovornost, pa je imenovan sportskim direktorom svih reprezentacija, dok je Zvjezdan Misimović prebačen na posao savjetnika.

Barbarez će debitovati 3. juna u prijateljskoj utakmici protiv Engleske u Newcastleu, a šest dana kasnije vodit će nacionalni tim u Italiji u još jednoj prijateljskoj utakmici.

Prve takmičarske utakmice su na programu u septembru kada ćemo u okviru Lige nacija odmjeriti snage sa Nizozemskom i Mađarskom, a u grupi s nama je i Njemačka. Imat ćemo u 2024. godini veliki broj superjakih utakmica, tako da će novi selektor sa svojim saradnicima imati pune ruke posla.

Top Komentari

SactownCali
Dzeko moze sa klube ako zatreba, ipak je njemu 38 godina, treba se okrenuti mladjim igracima...
4 0
Tutumaca
Smjesnoca kakvi babarezi kakvi bakraci neka su ga postavili da se svi uvjere da je igracki kadar nula
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi