Nemaju pravo na kiks

Đurbuzović odabrao sastav za jednu od ključnih utakmica Željezničara, trener gostiju održao obećanje

Edmir Škorić

U utorak su na programu 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. Završen je duel u Konjicu, u Mostaru se još igra, a dnevni program kompletirat će se utakmicom na Grbavici između Željezničara i Širokog Brijega.

Željezničar je preptosljednji na tabeli i danas igra jednu od ključnih utakmica sezone. Na Grbavicu dolazi Široki Brijeg i Plavi jednostavno mora da pobijede ako žele ostati u ligi.

Naravno, svaki drugi ishod također ne znači da je kraj, ali onda bi Plavima bilo mnogo teže. Pokušat će na krilima svojih navijača doći do velike pobjede, a novi stručni štab s Dinom Đurbuzovićem na čelu odabrao je ovih 11:

Muftić, Radinović, Cavnić, Krpić, Mekić, Štilić, Karić, Boljević, Galić, Amoah, Selimović.

S druge strane, Široki igra rasterećeno, a trener Dino Skender održao je obećanje i, kako je i najavio. napravio je neke promjene jer je ovo treći meč za tim sa Pecare u sedam dana.

On se odlučio za ovih 11:  Puljić, Pranjić, Mužek, Prusina, Barišić, Mašić, Mišić, Bagarić, Buljan, Ćavar, Kuprešak.

U prošlom kolu Željezničar je poražen od Posušja sa 1:0 dok je Široki Brijeg savladao Igman sa 4:1. U posljednjih pet utakmica, Željo ima jednu pobjedu, tri poraza i jedan remi. Širokobriježani imaju isti učinak na zadnjih pet mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sudi meč na Grbavici, a asistirat će mu Mirza Demir iz Kaknja i Dejan Stjepanović iz Banjaluke. Martinović Josip (Čapljina) je četvrti sudija, Haris Idrizović iz Konjica delegat meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.