Željezničar pod imperativom pobjede sutra, nema promjena u timu?
Muftić želi sutra sačuvati svoju mrežu

Jusufbegović želi ugovor i za narednu sezonu, Ćorić velika želja

Željezničar pod imperativom pobjede sutra, nema promjena u timu?

Samir Mlaćo

Itekako važna sedmica je pred nogometašima Željezničara.

Bruno Akrapović je postao bivši nakon poraza od Posušju gdje su Plavi sa igračem više skoro 80 minuta potpuno razočarali. Posušje je odigralo profesionalno i korektno, te tako na najbolji način odgovorilo na špekulacije o tome da će Plavi 'lako' do bodova na Mokrom Docu.

Sačekali su čelnici Željezničara da Akrapović sam podnese ostavku, a kada to nije učinio, odlučili su postane 'bivši', te tako završi svoju neslavnu epizodu.

Nije Akrapović donio ništa novo na Grbavicu, iako je mnogo obećavao, a pamtit će se tek pobjeda protiv Sarajeva u gradskom derbiju (3:0).

Sve ostalo je bilo za zaborav, Željezničar je bio potpuno negledljiv, negativna serija u gostima prekinuta je protiv Sloge u Modriči (0:3), a Željezničar je i dalje u žestokoj borbi za opstanak, nije se dogodila ni promocija mladih igrača, a pojedina pojačanja i nisu dobila šansu.

Odlučeno je da će ekipu u narednom periodu predvoditi Hajrudin Dino Đurbuzović, Haris Alispahić, te Omer Joldić, ali Plavi su jasno naveli da će Đurbuzović biti trener do imenovanja šefa stručnog štaba.

Oglasi

Ostaje da se vidi kada će Željezničar dobiti novog šefa struke, a špekuliše se da će to biti Nedim Jusufbegović. Plavi navodno žele trenera do ljeta, a onda bi krenuli u nove izazove, dok Jusufbegović želi garanciju da će ekipu voditi i naredne sezone.

Pokušali smo dobiti komentar nekadašnjeg trenera u A reprezentaciji BiH, no on nije odgovorio na naše pozive, ali ni poruke.

Jusufbegović je posljednji angažman imao u FK Velež u sezoni 2022/23, a radio je i u FK Igman Konjic, NK Čelik, NK GOŠK, FK Olimpik...

Velika želja čelnika Željezničara je trenutni trener Posušja Denis Ćorić koji ima važeći ugovor na Mokrom Docu, a ove polusezone ne zna za poraz u prvenstvu. Ćorić je hit ove sezone, a i ranije se povezivao sa Plavima te imao određene kontakte.

Oglasi

Želio je završiti epizodu u Gabeli koja je završila osvajanjem titule i plasmanom u Premijer ligu, a zatim je stigao u Posušje gdje je od ekipe koja se borila za opstanak donio borbu za Evropu. Posušje je trenutno na petom mjestu i zaostaje samo bod za FK Sarajevo.

Sa Grbavice su nam potvrdili da danas neće biti održana press konferencija, kao što je to običaj pred domaće utakmice, a iz kluba su pozvali navijače da sutra dođu u što većem broju.

"Možemo samo zajedno". Grbavica, 20:30h", napisali su iz FK Željezničar.

Nema promjena u timu

Đurbuzović, Alihodžić i društvo u sutrašnjoj utakmici neće moći da računaju na Amera Hiroša i Edina Cocalića. Ovaj dvojac je isključen u vječitom derbiju te ima odraditi još jednu utakmicu suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako je suditi po posljednjim treninzima, promjena u sastavu gotovo da neće biti ili će biti minimalne. Očekuje se da Plavi krenu u formaciji 4-2-3-1.

Nakon Širokog Brijega koji dolazi bez rezultatskog pritiska, Plavi već u subotu gostuju direktnom konkurentu u borbi za opstanak GOŠK-u iz Gabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hej hej Famose
4 1
Ende
Dace opet vico sudiju po zelji, a i sirokom ne treba, tako da bice to 1
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi