Igman i Željezničar pod imperativom pobjede, Velež se želi dodatno približiti Evropi

Danas tri meča 28. kola Wwin lige

Igman i Željezničar pod imperativom pobjede, Velež se želi dodatno približiti Evropi

Samir Mlaćo

Nastavljaju se uzbuđenja u Wwin ligi.

Već danas su na programu tri meča 28.kola i sigurno da će biti veoma uzbudljivo.

Od 16 sati u Konjicu igraju Igman i GOŠK, te se očekuje veoma zanimljiva utakmica dva tima koja vode borbu za opstanak. Ne tako davno su odmjerili snage u Konjicu, a GOŠK je u debiju Admira Adžema slavio 2:1.

Sada domaći žele tri boda i bukvalno nemaju pravo na kiks.

Od 18 sati u Mostaru igraju Velež i Sloga. Velež je u dobroj formi, Rođeni su sve bliže Evropi i to danas žele potvrditi.

Sloga je u velikoj krizi, igranje na dva fronta itekako ih je koštalo, te su u posljednjih pet utakmica u prvenstvu upisali čak četiri poraza.

Oglasi

Nadaju se da mogu prekinuti negativni niz, no biće to teško na 'vrućem' gostovanju na stadionu Rođeni.

Zanimljiv meč očekuje se i na Grbavici gdje igraju Željezničar i Široki Brijeg.

Željezničar je u žestokoj borbi za opstanak, Plavi su se prije par dana rastali sa Brunom Akrapovićem i imenovali privremeni stručni štab.

Svjesni su da im večeras 'igra' sve osim pobjede, te će se sigurno tako i postaviti pred svojim navijačima koji ponovo najavljuju veliku podršku.

Gosti stižu ohrabreni pobjedom nad Igmanom 4:1. Dugo je bilo 1:1, a onda su izabranici Edisa Mulalića poklekli i Široki je upisao pobjedu koja mu bar za sada donosi mir.

"Moramo osvježiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtjevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobjede. Nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas", kazao je trener Dino Skender u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Vjerujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova", dodao je Skender.

Preostali susreti 28. kola igraju se sutra, a zatim se već za vikend igraju susreti 29. kola.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
kaze novinar "svjesni su u Zeljeznicaru da im veceras igra sve osim pobjede;" hahahaha koji glupan ;))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi